Ontdek de geheimen van de Wieliczka zoutmijn

Wil je de stad Krakau even ontvluchten? Dan is een bezoekje aan de grootste zoutmijn ter wereld en tevens één van de parels op de lijst van werelderfgoed van Unesco, een leuke afwisseling. De zoutmijn van Wielinczka ligt op iets meer dan 10 kilometer van Krakau.

Het is werkelijk bijzonder om te zien dat er meer dan 300 kilometer aan gangen en kamers diep onder de grond liggen, het kan gezien worden als een onderaardse stad. Zo is er ook een kerk te vinden onder de grond. Als bezoeker kun je onder begeleiding van een gids een rondleiding langs alle bijzonderheden maken.

De zoutmijn die van 1044 tot 1992 in gebruik was is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste bezienswaardigheden van Krakau.

Bezoek de Wieliczka zoutmijn

Het is mogelijk om de Wieliczka zoutmijn te bezoeken onder begeleiding van een gids. Er zijn diverse rondleidingen van verschillende lengtes en duren door de zoutmijn. Bij GaSamen kun je gemakkelijk een rondleiding met vervoer naar de Wieliczka zoutmijn bijboeken. Je wordt dan opgehaald en afgezet bij je eigen hotel. De kosten van zo’n bezoek inclusief vervoer is 42 euro per persoon.

Let op! Reserveren is noodzakelijk in verband met de beperkte capaciteit in de zoutmijn.

 

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden