Weekend Dublin

“Ontdek Dublin in een weekendje”

De Ierse voetbalfans hebben het EK 2016 in Frankrijk kleur gegeven door hun gezellige voorkomen. En daarmee het land op de kaart gezet. Ontdek de Ierse gezelligheid tijdens een weekendje Dublin. Dublin is de hoofdstad van Ierland, maar ook bekend als de stad van U2 en de stad waar het Europese hoofdkantoor van Google gevestigd is. De stad is gelegen aan de oostkust van Ierland.

Vliegen naar Dublin
Wanneer je een weekendje naar Dublin gaat is vliegen de ideale manier. De vliegtijd van Amsterdam naar Ierland is slechts 1 uur en 50 minuten, ideaal als je op zoek bent naar een weekendje weg maar niet te lang wilt reizen.

Je vliegt met Air Lingus op vrijdagochtend vanaf Amsterdam, voor de retourvlucht op maandag heb je keuze uit drie verschillende vluchttijden. Uiteraard zijn deze tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Vanaf Dublin Airport naar het centrum
Dublin Airport ligt op slechts 10 kilometer van de stad. Vanaf het vliegveld vertrekken diverse pendelbussen die je binnen een half uur naar het centrum brengen. De bus stopt op verschillende plaatsen in het centrum, je hotel is zo gemakkelijk te bereiken. De kosten van de pendelbus zijn ongeveer 6 euro.

Uiteraard kun je ook een privé transfer boeken, deze brengt je vaak direct naar je hotel. De kosten van de privé transfers zijn ca. 10 euro.

Overnachtingstips voor een weekendje Dublin

Een ideaal hotel voor een weekendje Dublin is: Hotel Gresham. Dit 4-sterrenhotel heeft een uitstekende ligging in het centrum. Bekende bezienswaardigheid als de Temple Bar ligt op loopafstand.

–          Kosten voor één overnachting is ongeveer 69 euro.

Een goedkopere mogelijkheid voor je hotel tijdens een weekendje weg in Dublin is: Hotel Dublin City Inn. Dit 3-sterrenhotel heeft ook een goede ligging, tevens zijn er in de omgeving diverse restaurants en gezellige pubs.

–          Kosten voor één overnachting is ongeveer 29 euro.

Liever een ander hotel? Bekijk het uitgebreide aanbod met hotels in Dublin.

Wat zeker te doen?

Ondanks dat Dublin geen supergrote stad is, is er genoeg te ontdekken. Een weekendje is dan ook zo gevuld. Hieronder vind je onze tips wat je zeker moet doen in Dublin.

–          Bezoek de bekende bezienswaardigheden van Dublin.

–          Wandel door de stad en voornamelijk het schitterende park “St. Stephen’s Green”. In dit park komt de plaatselijke bevolking graag samen om te relaxen en bij te kletsen op het gras of gewoon lekker op een bankje starend naar de vijver.

Bezoek Hatch and Sons naast het park voor een kopje koffie en stukje taart.

–          Fietsen door Dublin, is een uitstekende manier om Dublin te ontdekken. Bovendien kun je jezelf zo sneller verplaatsen dan te voet.

Vergeet niet dat je links moet fietsen.

–          Bezoek één van de vele pubs en geniet tussen de locals van het leven in Ierland.

Besloten dat jullie dit weekend in Dublin gaan doorbrengen? Lees dan ook onze blogs, bezienswaardigheden en hotels in Dublin en ga goed voorbereid op reis!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden