Weekend Helsinki

Helsinki is een stad die veel te bieden heeft, een wonderschone natuur en een bruisende stad! Niets is leuker dan een weekend Helsinki!

Vliegen naar Helsinki

Vanaf Schiphol kan je gemakkelijk met KLM vliegen naar Helsinki. Op helsinki.nl heb je keuze uit diverse vliegtijden, natuurlijk wel onder voorbehoud maar super handig toch? De vluchttijd vanaf Amsterdam is ongeveer 2 uur en 25 minuten.

Vanaf luchthaven Helsinki-Vantaa

Je kan er voor kiezen om de taxi te nemen naar je bestemming maar je kan er ook voor kiezen om met de bus te gaan. Naar het centrum van Helsinki is dit in beide gevallen ca. 35 minuten.

Overnachten in Helsinki

Sokos Hotel Presidentti is een leuk hotel gelegen in het centrum op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het hotel beschikt daarnaast over twee restaurants, een zwembad en een sauna. Je kan hier dus heerlijk tot rust komen na een drukke dag tijdens je weekend Helsinki!

Ook Hotel Glo Kluuvi is een uitstekend designhotel met een perfecte ligging namelijk midden in het centrum naast het populaire winkelcentrum Galleria Esplanade en op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over onder andere een lounge, bar en een wellness tegen betaling op de bovenste verdieping. Echt een aanrader voor een weekend weg naar Helsinki!

Bekijk voor andere hotels ons gehele aanbod!

Ontdek Helsinki 

Het Senaatsplein

Het geweldige Senaatsplein is eigenlijk het belangrijkste plein van Helsinki. Je vindt hier onder andere de Domkerk en de universiteit van Helsinki. Het Senaatsgebouw ligt tegenover de universiteit. Daarnaast vind je op het plein de Nationale Bibliotheek van Finland.

De Domkerk van Helsinki

Als je dan toch op het Senaatsplein bent, kan je de Domkerk van Helsinki zeker niet missen. Bijna 22 jaar hebben ze er over gedaan om het Senaatsplein zo te krijgen hoe het er nu uitziet. De beelden van de twaalf apostelen zijn verdeeld over de vier ingangen die de kerk heeft. De trappen voor de Domkerk zijn op heldere en zonnige dagen gevuld met mensen die genieten van het mooie uitzicht. Ook worden er hier regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd.

→ Unioninkatu 29, 00170 Helsinki

De Roihuvuori watertoren

In Helsinki staan een aantal watertorens die vroeger werden gebruikt voor de inwoners. De meest bijzondere is de Roihuvuori watertoren die je in het oosten van Helsinki vindt. Hij is zo’n 52 meter hoog en heeft een tankcapaciteit van 12.600 m3. Helemaal bijzonder is dat de watertoren ‘s avonds is verlicht.


Nog meer informatie voor een weekend Helsinki? Neem snel een kijkje op Helsinki.nl!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden