Met het vliegtuig naar Venetië

Vliegen naar Venetië is ideaal en snel. Vanuit Amsterdam zijn er verschillende vluchtmogelijkheden met Transavia of je kiest ervoor om met Brussels Airlines te vliegen vanaf Brussel naar de luchthaven van Venetië.

Als je naar Venetië vliegt, kom je aan op de luchthaven van Venetië, Marco Polo. De vlucht naar Venetië vanaf Amsterdam duurt ongeveer 1 uur en 28 minuten vanaf Brussel zal dit iets korter zijn. Vanaf deze luchthaven is het nog zo’n 13 kilometer naar het centrum. Met de taxi ben je hier met ca. 20 minuten.

Parkeren bij de luchthaven

Ga je met de auto naar het vliegveld? Houd dan rekening met de bijkomende kosten zoals parkeerkosten. Zorg dat dit voor vertrek geregeld is, ter plaatse kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen.

Vliegveld Venetië

Het Marco Polo vliegveld Venetië is niet het enige vliegveld in Venetië. Vlakbij Venetië zijn nog twee vliegvelden.

Je kan er voor kiezen om naar Aeroporto di Venezia – Lido te vliegen. Vanaf hier is het nog ca. 11 kilometer naar het centrum van Venetië met de taxi, dit komt omdat de taxi om moet rijden. Het vliegveld ligt op het eiland Lido. De 2e optie en de leukste is om met de boot te gaan. Wat ook echt een aanrader is! Binnen ca. 60 minuten sta je in hartje Venetië.

Ook kan je ervoor kiezen om te landen op luchthaven Venetië – Treviso. Deze is iets verder weg. Het is dan ook ca. 40 kilometer naar Venetië.

Waterboten

Vaporetto

In Venetië ga je niet met de bus zoals net al gezegd werd maar ga je met de Vaporetto boot. Deze boten varen over de Canal Grande en brengen je zo naar Lido, Murano, Burano en Torcello. De Vaporetto is lijn 1 en stopt op elk station. Echt een aanrader als je Venetië wilt verkennen!

Gondel

Overdag kan een gondel ca. €80,- kosten voor een ritje van ca. 40 minuten. In een gondel kunnen maximaal 6 personen. In de avond en de nacht kost een gondel ca. 100,-.

Traghetto

De Traghetto is een publieke gondel die over de Grand Canal vaart. Dit is een klein pontje waar je mee over kan steken.

Watertaxi

Je kan ook met de watertaxi gaan, deze kost ca. €9,- plus ca. €1,80 per minuut. Als het mogelijk is om bij je hotel opgehaald te worden dan kan dat, hier rekenen ze ca. € 6,- voor.

Tip! Voor dat je in de watertaxi stapt moet je onderhandelen over de prijs!

 

Kijk voor meer informatie over vluchten naar Venetië in combinatie met een overnachting op Venetië.nl!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden