Met het vliegtuig naar Marrakech

Met het vliegtuig naar Marrakech is de snelste manier om in Marrakech te komen. Binnen ca. 4 uur sta je vanuit Amsterdam met Transavia op het vliegveld van Marrakech.

Op de luchthaven

Begin je stedentrip Marrakech op Schiphol! Zorg dat je tijdig aanwezig bent, Schiphol is groot en je verplaatsen kost vaak tijd. De check-in start meestal vanaf 2,5 uur voor vertrek. Ga je met de auto naar Schiphol is het verstandig vooraf al je parkeerplaats te reserveren! Dit voorkomt onverwachte dure kosten.

Na aankomst

Je landt op de internationale luchthaven Menara in Marrakech. Dit vliegveld ligt ca. 3 kilometer van het stadscentrum. Je kunt ervoor kiezen om met de taxi of de bus naar je hotel te gaan. Je bent ca. 25 minuten onderweg naar het centrum, dit is afhankelijk van het verkeer.

In Marrakech

Als je in Marrakech blijft is alles te voet goed te doen. Auto rijden in Marrakech is net even iets anders, er zijn veel straten waar geen auto’s mogen komen en je hebt straten waar auto’s wel mogen rijden maar daar rijden ook overal brommers en fietsers door elkaar. Lopen is dus het makkelijkst of ontdek Marrakech op de fiets. Ga je verder weg is alles per taxi of per bus goed te doen. Taxi’s zijn in Marrakech betaalbaar en daardoor dus ook vrij gemakkelijk.

TIP! Mocht er in de taxi geen prijsmeter aanwezig zijn spreek dan van te voeren goed te prijs af!

De toeristenbus

In Marrakech zijn er ook speciale toeristenbussen die verschillende routes afleggen, de Historische tour en Oases tour. Zo zie je gemakkelijk en snel de verschillende bezienswaardigheden. Het zijn rode dubbeldekkers met een open panoramadek en daardoor makkelijk te herkennen. Je kan het vergelijken met een hop on, hop off bus. Je betaalt een vast bedrag voor één of twee dagen en je kunt dan onbeperkt op en af stappen. Een ticket kan je bij de chauffeur in de bus kopen of bij één van de verkooppunten (bij halte 1, 6, 15 en 17).


Je kan gemakkelijk je vlucht boeken samen met je hotel op Marrakech.nl.

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden