Vijf bijzondere eetcafés in Valencia

Er valt heel veel te beleven in Valencia. Naast het unieke aquarium  L’Oceanogràfic, vele bezienswaardigheden en het heerlijke strand kun je er ook genieten van de typisch Spaanse gerechten. En waar doe je dit beter dan in een authentiek Spaans eetcafé? Daarom tippen wij jou vijf eetcafé’s waar je moet zijn geweest tijdens je stedentrip Valencia!

Casa Montaña

Het pand van Casa Montaña bestaat al sinds 1836 en werd vroeger gebruikt als ontmoetingsplaats voor politici, intellectuelen en artistieken. Vandaag de dag is het pand omgetoverd tot een restaurant waar ze lokale wijnen en typisch Spaanse tapas, vlees- en visgerechten en desserts serveren.  Michirones staat bekend als specialiteit van het restaurant. Dit gerecht wordt gemaakt in een stoofpan en hierbij worden ingrediënten als ham, chorizo, bonen en laurier aan toegevoegd.  Ook mag je het dessert van het huis niet gemist hebben, de locals zijn er dol op! Tocino de Cielo lijkt op crème caramel, maar Casa Montaña serveert dit dessert met een huisgemaakte tomatenmarmelade.

Snack Attack

Dit Spaanse eetcafé is meer een kraampje achter een ‘’gat’’ in de muur, waarin de eigenaar Spaanse gerechten maakt. Als klant kun je buiten op het terras eten. Dit eetcafé is niet geschikt om te dineren, maar wel voor een lekkere lunch of Spaanse snack zoals een garnalenpasteitje. Je kunt hier tot 2:00 uur s ’nachts terecht. En je kunt gerust je hond meenemen, want ook voor je viervoeter is er een speciaal menu met diverse soorten paté.

Orio Valencia Centro

Wat je zeker niet mag missen zijn de Spaanse “Pinchos’’. Dit zijn diverse soorten tapas die geserveerd worden op een stokje. Denk aan Spaanse fuet worst en Manchego kaas, maar ook aan vis of groenten. In Orio Valencia Centro pak je de koude tapas van de bar en de warme tapas worden bij je aan tafel geserveerd. Je betaalt hier per Pincho, maar deze zijn allemaal vriendelijk geprijsd.

La Salvaora

Wat is er meer Spaans dan de flamenco? Bij restaurant La Salvaora kun je naast traditionele, Spaanse specialiteiten ook de historie van de flamenco ontdekken. Het restaurant is gedecoreerd met 200 foto’s van de flamenco vanaf het jaar 1900 tot aan de dag van vandaag. Dus wil je naast een hapje eten ook een beetje cultuur snuiven? Dan is eten bij La Salvaora een goede optie.

Almalibre Açaí Bar

Dit eetcafé past eigenlijk niet binnen de categorie ‘”Spaans eetcafé,” maar het is de moeite van het vermelden zeker waard. Er wordt in dit eetcafé voornamelijk ingespeeld op de huidige trend van het gezonde eten. Zo scoor je hier vegetarische hamburgers, bijzondere salades en verse sapjes of een trendy ‘’ food bowl’’. Bij een food bowl worden allerlei gezonde ingrediënten in één kom gedaan. Zo is er bijvoorbeeld sushi bowl, opgebouwd uit rijst, rauwe vis en nori. Dus wil je na al die Spaanse lekkernijen even keer wat anders? Dan is de Almalibre Açaí Bar zeker een bezoekje waard!

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden