Uitgaan Dublin

Dublin is een stad waar van alles te doen is, je kunt de rijke geschiedenis ontdekken, goed eten, winkelen maar ook uitgaan in Dublin is geen straf. Dublin kent namelijk een bruisend nachtleven, maak kennis met de Ierse Pubs, Guinness bier en Whisky, producten waar de Ieren trots op zijn. Een avondje uit mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan Dublin! Hieronder hebben we de twee bekendste uitgaansgebieden voor je op een rij gezet:

  • Temple Bar Square

Bij uitstek het populairste uitgaansgebied bij toeristen in Dublin, zijn de (deels) autovrije straten en pleinen nabij de Temple Bar. Je vindt in dit gebied vele restaurants, clubs, typische Ierse Pubs en bars. Geniet van de typisch Ierse live muziek in één van de pubs.

Dit gebied is ook overdag een bezoekje waard, in dit centrum vind je vele kunstenaars en bijzondere winkeltjes.

  • Dawson Street

Ben je op zoek naar een wat chiquere gelegenheid, dan ben je in Dawson Street aan het juiste adres. Je vindt hier diverse chique restaurants en bars. Over het algemeen bevindt zich hier niet de grote meute aan toeristen maar dat maakt het hier niet minder gezellig. Let wel goed op de prijs en voorkom ongewenste verrassingen.

Enkele tips

Enkele tips als je een uitgaansclub in Dublin wilt bezoeken:

  • Als je een club of discotheek wilt bezoeken moet je minstens 21 jaar oud zijn, sportschoenen en spijkerbroeken zijn vaak niet toegestaan.
  • Pubs sluiten doordeweeks rond half 12, in het weekend rond half 2.
  • Let goed op wat de prijzen zijn en wat er op je bon staat bij het afrekenen.

 

Laat je ons weten hoe jij het uitgaan in Dublin vond? Lees ook onze andere Dublin blogs: bezienswaardigheden en weekendje Dublin en ervaar deze bruisende stad! Ben je nog op zoek naar een goed hotel in Dublin? Bekijk dan eens onze hotels in Dublin.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden