8 tips voor foodies in Londen

Londen is een ware metropool, waar je als foodie heel goed aan je trekken komt. Zo kun je er behalve typisch Britse gerechten, specialiteiten uit alle windstreken kunt krijgen. Ook de foodmarkets zijn de moeite waard. Wij geven je graag tips om je stedentrip naar Londen wat richting te geven op culinair gebied.

Hawksmoor Guildhall

Voor een écht Brits ontbijt moet je bij het Art Deco steakhouse Hawksmoor Guildhall zijn.  Hier leg je een goede bodem voor een dagje Londen met gebakken eieren, worstjes, bacon, gebakken tomaten, champignons, hash browns en andere stevige kost. Dit is dus niet de beste plek als je de lijn let, maar wel als je op zoek bent naar een “Full English Breakfast”.

Londen - Hawksmoor Guildhall

Prêt à Manger/ Eat.

In Londen is zóveel te zien en te doen, dat je het misschien zonde vindt om een paar uur in een restaurant te gaan zitten voor de lunch. De ketens Prêt à Manger en EAT. bieden dan uitkomst. Je vindt ze op bijna iedere straathoek en je koopt er verse broodjes, salades, soepen en taartjes. Vraag een papieren tasje en neem je maaltijd mee naar een mooi plekje in de stad, zo voel je je een echte Londenaar.

Londen - Prêt à Manger

Borough Market

Borough Market, de oudste markt van Londen, is een Walhalla voor foodies. In deze overdekte markthallen kun je werkelijk alles vinden op het gebied van eten. Zo koop je er specialiteiten uit alle windstreken met de meest uiteenlopende ingrediënten. Kies je favoriete streetfood, van zoet tot hartig en deel vooral met je reispartner. Zo kunnen jullie extra veel proeven. Kwaliteit en ambacht staan hier hoog in het vaandel en dat merk je aan de wat hogere prijzen.

Londen - Borough Market

Portobello Road

Portobello Road ken je misschien uit de film Notting Hill. In deze straat vind je allerlei antieke winkeltjes, maar op vrijdag en zaterdag is er ook een markt waar foodies blij van worden. De verse ingrediënten liggen uitgestald en je koopt er streetfood uit allerlei culturen. Wat te denken van enorme donuts, Indiase curry of een vers open gehakte kokosnoot? Het is er wel druk, dus ga zo vroeg mogelijk.

Londen - Portobello Road

Shake Shack

Als je zin hebt een sappige hamburger zonder allerlei toevoegingen, moet je bij Shake Shack zijn. Hier serveren ze burgers van 100% Angus beef, hot dogs en kreukelfrietjes, maar ook romige milkshakes (sticky toffee anyone?) en zelfgemaakte limonade. Zelfs voor honden heeft Shake Shack twee verantwoorde gerechten op het menu staan.

Londen - Shake Shack

The River Café

Je zou het door de naam misschien niet vermoeden, maar The River Café is een Italiaans restaurant. Wist je dat de grote Jamie Oliver hier werkte voordat hij ontdekt werd? Bij The River Café koken ze met de seizoenen en met eenvoud. Verwacht geen lijst met pizza’s, maar wel heerlijke antipasti, verrassende hoofdgerechten en huisgemaakt ijs.

Londen - The River Cafe

Comptoir Libanais

Bij Comptoir Libanais, ofwel de Libanese bar, word je meegenomen in de smaken van de Libanese keuken. Dit kleurrijke restaurant zit op verschillende locaties in de stad en je eet er verrukkelijke mezzes, grillgerechten, groenten en huisgemaakt platbrood met hummus. Ook worden er verschillende gerechten uit de traditionele “tajine” geserveerd.

Londen - Comptoir Libanais

Barbecoa

Gezien we Jamie’s Italian tegenwoordig ook in Nederland hebben, kun je in Londen beter naar een ander concept van de goedlachse Jamie Oliver gaan. Wij raden Barbecoa aan. Hier eet je de mooiste steaks uit de houtovens of van de Argentijnse grill en er is een “raw bar” vol zeevruchten. Om over de spectaculaire toetjes nog maar niet te spreken. Jamie biedt eerlijke kwaliteitsproducten en dat proef je.

Londen - Barbecoa

Deel dit bericht!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden