Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

Een echte leuke aanrader om te doen in Madrid, is een ritje te maken in de Teleférico (kabelbaan) en geniet van prachtige uitzichten over de stad.

De Teleférico Madrid is sinds 1969 een leuke kabelbaan door de lucht. De kabelbaan bereikt een hoogte van maximaal 40 meter en is ongeveer 2,5 kilometer lang. Een ritje van Rosales station naar het station Casa de Campo Park duurt ongeveer 10 minuten. Aan het einde van de rit eindig je in een complex met een restaurant en bar, vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht over Madrid hebt.

Uitzicht vanuit de kabelbaan

De kabelbaan vertrekt vanaf Rosales station over de rivier de Manzanares, de rozentuinen van Rosaleda (waar jaarlijks in mei het rozenfestival gehouden wordt) en eindigt in het stadspark Casa de Campo. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad en zie je bekende bezienswaardigheden als Plaza de España en de Egyptische tempel vanuit de lucht.

Tickets voor de Teleférico Madrid

Een enkel ticket kost € 4,20. Een retourtje is aan te raden, anders is het een lange wandeling terug, deze kost € 5,90. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis.

Openingstijden
Van mei tot september geopend van 11.00u – 21.00u.
Van oktober tot april geopend van 11.00u – 19.00u.

Let op openingstijden kunnen wijzigen, controleer het daarom vooraf en voorkom teleurstellingen.

Opstappen kan vanaf Rosales station of het station in het park Casa de Campo.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden