Stedentrip Porto

Lissabon is de bekendste stad van Portugal, maar de mooiste stad van het land is misschien wel Porto. Dat de stad, meer is dan alleen port blijkt wel uit het feit dat de stad opgenomen is op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast is deze schitterende stad ook de culturele hoofdstad van Europa geweest. Een stedentrip Porto zal je doen verbazen.

Ontdek deze heerlijke stad

Culturele gebouwen bekijken, port proeven, een boottochtje maken, vis eten in een van de vele restaurants en lekker winkelen in de moderne winkels, dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt doen tijdens je stedentrip Porto.

De stad kent twee gezichten, ouderwets en modern, deze combinatie maakt het ontdekken van deze stad geweldig. Porto kent eigenlijk twee wijken die interessant zijn:

Ribeira

Dit is het historische centrum van Porto, deze wijk is gelegen aan de oever van de rivier de Douro. Je vindt hier veel bedrijvigheid van bootjes die aan- en afmeren. De wijk wordt gekenmerkt door oude steegjes en  straatjes, heerlijk om doorheen te slenteren.

Vila Nova de Gaia

Ligt aan de zuidoever van de Douro, dit is tevens het centrum van de portwijnen. Hiervandaan wordt de port naar de hele wereld verstuurd.

De beste reistijd om Porto te ontdekken is van mei tot en met oktober. Benieuwd geworden naar Porto? Een stedentrip is de ideale manier om deze stad te ontdekken. Bekijk onze uitgebreide mogelijkheden op Porto.nl.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden