Shoppen in Milaan

Milaan staat bekend als een echte modestad. Er zijn dan ook tal van winkels van goedkoop tot de bekende duren merken waar je je kunt uitleven. Lees hier waar je moet wezen om lekker te kunnen shoppen in Milaan.

Als je Milaan echt alleen bezoekt om te shoppen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Grote winkelketens zijn veelal dagelijks geopend, terwijl kleinere winkeltjes vaak op zondag en maandag gesloten zijn.  Ben je op zoek naar de beste koopjes? Bezoek dan Milaan om te winkelen in januari of juli, dan vindt de uitverkoop plaats.

Shoppen in Milaan: the best places to visit!

Wij hebben voor jou 3 heerlijke winkelgebieden op een rij gezet:

De Gouden Vierhoek

De gouden vierhoek is een kruising van straten waar bekende en dure modezaken als Gucci, Armani Prada en Versace zitten. De “Gouden vierhoek” wordt gevormd door de straten Via Monte Napoleone, Via della Spiga en Via Manzoni. Is dit ver boven je budget? Neem er toch een kijkje want window shoppen is heerlijk hier. Je komt zo achter de leukste trends!

De wijk Brera

Dit is het artistieke hart van de stad Milaan. In deze wijk vind je diverse leuke kleine boetiekjes, leuke koffiehuisjes en een grote hoeveelheid aan antiekwinkeltjes. Het merendeel aan boetiekjes verkoopt alleen kledij die gemaakt is in Italië, echte Italiaanse fashion dus.

Als je toch in deze wijk bent vergeet dan niet de markt te bezoeken op de Via San Marco op maandag en donderdag ochtend.

Oriocenter

Iets buiten de stad Milaan, vind je een van de grootste winkelcentra van het land. Met meer dan 200 winkels en meer dan 5000 parkeerplaatsen kun je je hier wel even vermaken. Je vindt hier bekende kledingzaken als H&M, Etam, Benetton en Geox. Daarnaast is in het centra ook een supermarkt, diverse restaurants en elektronica zaken.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden