Shoppen in Helsinki

Winkelen in Helsinki kan heel divers, van shoppen op de vlooienmarkt tot in designerhuizen of in één van de vele warenhuizen. Door het diverse aanbod komt bijna iedere shopliefhebber aan z’n trekken in deze stad. Wij vertellen je in dit blog waar je moet wezen in de stad boven en onder de grond.

Shoppen in Helsinki: hier moet je wezen

Aleksanterinkatu

Dit is het winkelhart van de stad, je vindt hier een enorm aanbod met winkels en grote warenhuizen. Ben je op zoek naar duurdere merken dan kun je terecht in de straat Esplanadi, deze ligt parallel aan de Aleksanterinkatu. Mocht dit niet helemaal je ding zijn, geniet dan heerlijk van het windowshoppen, want etalages designen dat kunnen ze wel in Finland.

Ontdek de markt

De Vlooienmarkt vind je iedere zondag van mei tot september in de oude overdekte markt, de Hietalahden Tori. Hier kan je lekker struinen naar jouw beste koopje.
Op zoek naar een leuke souvenir van Helsinki, bezoek dan zeker de Kauppatori markt bij de haven. De markt is gevuld met kleding, bijzondere streekproducten en de leukste souvenirs.
Of kies voor de Hakaniemi Market Hall, dit uit twee verdiepingen bestaande gebouw is gevuld met meer dan zeventig winkels, met eten, souvenirs en handgemaakte producten. Keuze genoeg dus! Extra entertainment wordt gebracht door live muzikanten.

Design

Design district bestaat nog maar sinds 2005, inmiddels zijn maar liefst 25 straten gevuld met designwinkels, prachtige galerijen, designstudios, designhotels, antiekwinkels, musea, kunstgalerieën, kledingwinkels en restaurants. Meer dan genoeg te zien dus. Je kunt hier een heerlijke shopsessie starten vol met juwelierszaken en kledingwinkels.

Ervaar het ondergronds winkelen

In de winter is Helsinki veelal bedekt onder een dikke laag sneeuw. Leuk voor de toeristen maar de plaatselijke bevolking is het gauw zat als ze boodschappen moeten doen. De oplossing: onder de grond liggen de winkelpaden. Toegang tot dit ondergronds winkelgebied krijg je bij Kamppi metrostation.

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden