Shoppen in Düsseldorf

Naast Antwerpen is Düsseldorf razend populair bij Nederlanders om te winkelen. De stad heeft vele winkelstraten met enorme warenhuizen en echte speciaalzaken. Veel mensen kiezen er dan ook voor om tijdens een stedentrip Düsseldorf eens heerlijk te winkelen.

Waar moet je wezen om te winkelen in Düsseldorf?

Het hart van de shopping stad Düsseldorf is de Königsallee, aan deze grote winkelstraat vind je de dure merken als Armani en Gucci en daarnaast kleine exclusieve boetiekjes. Mocht je geen budget hebben voor deze merken, dan kun je in deze straat wel heerlijk window shoppen.

Voor betaalbare winkels kun je terecht in de Flinger Strasse en de Berger Strasse. Hier vind je diverse grote winkelketens. Daarnaast zijn de winkels hier in historische panden gevestigd wat het leuk maakt hier rond te slenteren.

De Altstadt is ook een aanrader, dit is een autovrij gebied. Hier vind je moderne winkels en grote ketens en tevens enkele grote luxe warenhuizen. In dit gedeelte van de stad Düsseldorf, kun je dan ook heerlijk divers winkelen. Daarnaast wordt dit gebied in de december maanden goed bezocht vanwege de kerstmarkten.

Wanneer is koopzondag in Düsseldorf?

Düsseldorf is niet bekend met koopzondagen. Op zondag kan je dan ook niet in de stad terecht om te winkelen. Houd hier rekening mee als shoppen de hoofdreden is van je stedentrip naar Düsseldorf.

In december is de kerstmarkt in Düsseldorf wel geopend op zondag, maar de winkels niet.

Ben jij in zowel Antwerpen als Düsseldorf wezen shoppen? Wij zijn zeer benieuwd wat jouw voorkeur heeft en waarom!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden