Shoppen in Brussel

Bij veel Nederlanders wordt Antwerpen als de shopstad van België gezien, maar vlak Brussel niet uit. Brussel is een ontzettend leuke stad en tijdens je stedentrip kun ook nog uitgebreid winkelen!

Shoppen in Brussel: hier moet je wezen

Brussel heeft een divers aanbod met winkels, van de bekende zaken als H&M, Zara, maar ook de dure merken als Armani en Versace. Ben je op zoek naar iets uniek dan kun in de vele vintage winkels of pop up stores van jonge ontwerpers terecht. Kortom meer dan genoeg keuze als je wilt shoppen in Brussel.

De winkels in Brussel zijn zes dagen per week geopend, van maandag tot zaterdag. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, met uitzondering van de koopzondagen.

Nieuwstraat

De Nieuwstraat is de bekendste winkelstraat van Brussel, bekende zaken als Zara, Hema en H&M zijn hier te vinden. Het voordeel van dit winkelgebied is dat je autovrij is en alle zaken op een afstand van 6oo meter liggen. De meeste winkels in de Nieuwstraat zijn de eerste zondag van de maand geopend.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Wil je lekker overdekt shoppen in Brussel? Dan moet je in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn, dit gebied bestaat uit 3 galerijen met een divers aanbod van winkels. Je vindt hier veel luxe producten zoals sieraden, maar ook lekkernijen in de vorm van chocolade.

Louizalaan

De bekende, duurdere merken zoals Armani, Versace en Prada vind je in de Louizalaan. Je vind hier het grootste aanbod aan ontwerperskleding. Het loont zeker de jaarlijkse uitverkoop in de gaten te houden. Maar wees er vroeg bij, want je bent niet de enige die dit in de gaten houdt.

Dwalen door de stad

De leukste winkeltjes in de stad komt je waarschijnlijk pas tegen als je eens spontaan afwijkt van de route. In Brussel zijn vele leuke tweedehandswinkels te vinden, die je veel tegenkomt in de zijstraatjes tussen het Centraal Station en de Nieuwstraat.

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden