San Marcoplein Venetië

Misschien wel één van de mooiste pleinen ter wereld, is het San Marcoplein in Venetië. Het plein wat in het Italiaans “Piazza San Marco” heet is het centrum van de stad. Het San Marcoplein is veelal het startpunt voor een toeristische wandeling door Venetië. Overdag kan het dan ook afgeladen zijn met de vele toeristen die zich hier verzamelen. Wil je het plein liever bezoeken als het wat rustiger is, dan is wat later op de avond aan te raden. Om het plein zijn ook direct veel bekende bezienswaardigheden van Venetië te vinden, vele exclusieve boetiekjes en diverse terrassen.

Let op! De prijzen op de terrasjes op het plein zijn hoog. Een cola kost al snel € 10,-.

In de directe omgeving van het Piazza San Marco zijn veel andere bezienswaardigheden te zien zoals:

  • Dogenpaleis
  • San Marcobasiliek
  • Campanile

Piazza San Marco en de natuur

Het San Marco plein ligt slechts een klein stukje boven de zeespiegel en ligt aan de zee. Dit heeft tot gevolg dat bij hoogwater het nog weleens kan voorkomen dat het gehele plein onderloopt. Er wordt dan getracht met loopbruggetjes en plankjes het plein bereikbaar te houden.

Naast dat het plein af en toe onder water staat, is het ook bekend om de grote hoeveelheid duiven die er te vinden zijn.

Carnaval op het plein

Jaarlijks wordt er in februari uitgebreid carnaval gevierd op het San Marcoplein. Je vindt hier dan duizenden uitgedoste Italianen die meedoen aan verschillende activiteiten. Zeker een aanrader als je Venetië in februari bezoekt!


Wij zijn zeer benieuwd of jij vindt dat Piazza San Marco het mooiste plein ter wereld is? Zo niet horen we graag jullie suggesties.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden