Restaurants Antwerpen

In Antwerpen heerst een echte terrascultuur. Bijna alle cafés en restaurants in Antwerpen beschikken wel over een gezellig terras. Dus strijk – zodra het weer het toelaat – even neer en werk aan je Antwerpse dialect! Liever aan een Oosters, Spaans of Arabisch accentje werken? Dat kan geregeld worden in één van de vele restaurantjes die Antwerpen rijk is. Maar vergeet vooral niet langs te gaan bij een echte ‘frietkot’ voor de dikke Belgische frieten!

Het is een feestje om te gaan uit eten in Antwerpen. Of je nou houdt van een simpel eetcafé of een sterrenrestaurant. In Antwerpen vind je het allemaal!

Wij geven je graag een aantal leuke adresjes om te gaan eten in Antwerpen.

Restaurants Antwerpen

Fritkot Max

Zonder twijfel de meest bekende en één van de oudste (1842) ‘fritkotten’ van Antwerpen: fritkot Max. Hier vind je niet alleen die overheerlijke dikke Belgische frietjes, maar ook een heus frietkotmuseum. Het museum is gevestigd boven het fritkot en is wellicht het kleinste museum van heel België: slechts 1 kamer! Bij Fritkot Max worden de frietjes nog in de ouderwetse puntzak geserveerd en deze mogen (uiteraard!) mee het museum in.

→ Groenplaats 12

Dome sur Mer

Op zoek naar een heerlijk visrestaurant Antwerpen? Dome sur Mer maakt de lekkerste kreeft van heel Antwerpen klaar! Verschillende aquaria met helderblauw water steken mooi af tegen het strakke interieur. Vanaf de enorme bar is er een goed zicht op wat de koks allemaal uitspoken.

De kaart bevat grotendeels zeevruchten, maar voor wie liever vega of vlees eet, staan er ook enkele gerechten op het menu, zoals tagliata van rundvlees of salade van artisjok. Krijgt gij er al ‘goesting’ in?

→ Arendstraat 1

The Jane

Als je portemonnee het toelaat is het zeker de moeite waard om te gaan eten bij The Jane, gelegen in een voormalige kapel. Let er wel op dat het nodig is om 3 maanden van tevoren te reserveren.

The Jane is een gastronomisch restaurant in Antwerpen en serveert twee tasting menu’s, bestaande uit een aantal voor- hoofd- en nagerechten. Je hebt de keuze uit een 7- of 8 gangenmenu. Tevens heeft The Jane een grote uitgebalanceerde wijnkaart.

Liever iets meer keuze maar wel de ambiance van The Jane ervaren kies dan voor de Upper Room Bar. Hier zijn de gerechten toegankelijker en kun je de gerechten zelf kiezen. Ook kan je hier genieten van heerlijke cocktails en exclusieve bieren.

→ Paradeplein 1

Graanmarkt 13

Een conceptstore met een woon- en kledingwinkel, kunstgalerie en restaurant in één. Hier worden door chefkok Seppe Nobels met dagverse ingrediënten, gezonde, seizoensgebonden gerechten bereidt.

Met lekker weer kun je genieten van deze heerlijke gerechten op de binnenplaats.

→ Graanmarkt 13

Lam & Yin

Denk je bij de Chinees alleen aan nummertjes en heel veel rijst, dan moet je zeker eens gaan eten bij Lam & Yin. Een strak ingericht en stijlvol restaurant met op de kaart maar 5 voor- en hoofdgerechten. En het leuke van dit restaurant in Antwerpen is dat het betaalbaar is terwijl ze in 2001 beloond zijn met een Michelinster!

→ Reyndersstraat 17


Heb jij nog leuke tips voor restaurants in Antwerpen? Laat het ons weten!

Wil je graag overnachten in Antwerpen? Dat kan! Bekijk snel ons aanbod.

 

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden