24 mei 2017 Lissabon
Pastéis de Belém, ook wel Pastéis de Nata genoemd, zijn de absolute culinaire trots van Lissabon. Deze zoete roomgebakjes zijn dan ook verkrijgbaar in vele banketbakkerijen en café’s, maar het oorspronkelijke recept is in handen van bakkerij Fábrico dos Pastéis de Belém in Lissabon. De eerste gebakjes werden al aan het begin van de 19e eeuw verkocht in Belém. Dat was toen nog geen wijk, maar meer een dorpje dat een stuk buiten het toenmalige Lissabon lag. Tegenwoordig zijn de roomgebakjes de populairste lekkernij van heel Portugal. De Pastéis zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Ze worden kort gebakken in een heel hete over, waardoor ze aan de bovenkant heel donker worden. Hierdoor hebben ze ook wel iets weg van Crème Brûlée.
Loopt het water je in de mond? Je maakt ze met dit recept heel gemakkelijk zelf. (Al moeten we je het échte, originele recept van Fábrico dos Pastéis de Belém schuldig blijven.)
Porties |
stuks
|
Ingrediënten
|
![]() |
Tags: Lissabon, Pastéis de Belém, Pastéis de Nata, Pastel de Nata, Portugal
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden