Verspil niet te veel geld aan een taxirit met Gogido

SCHIPHOL – Begin je vakantie niet met een dure uitglijder. De meerderheid van de reizigers betaalt flink te veel voor een taxirit naar Schiphol en andere luchthavens. Door de taxiprijzen van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je tot 70 procent goedkoper uitkomen. ‘Dat is een snelle besparing. Zo kun je je geld in de vakantie aan leukere dingen besteden’, zegt Paul Pietersen van taxi vergelijkingssite Gogido.

Steeds meer reizigers gaan met de taxi naar Schiphol, zo staat in het jaarverslag van de luchthaven. Ook het aantal cliënten dat vooraf prijzen vergelijkt via gogido.com stijgt. Dat is niet onlogisch, vergelijkingssites voor zorgverzekeringen, energieleveranciers, hotelkamers en vliegreizen zijn in Nederland al langer mateloos populair.

 

Hoe het werkt

Het vergelijken en boeken van een taxi gaat eenvoudig op de website van Gogido. Je geeft aan waar je naartoe wilt, wanneer je wilt vertrekken, het tijdstip van vertrek en met hoeveel personen je reist. In een overzicht vind je alle taxi’s van verschillende aanbieders en zo kun je deze vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Ook lees je reviews van eerdere gebruikers. Per bedrijf kun je ook zelf het soort auto kiezen. Je kiest een taxi, maakt een account aan (als je deze nog niet hebt) en je kunt direct betalen met iDeal of met je creditcard. Een taxi bestellen, je plan wijzigen of annuleren kan tot 4 uur voor vertrek.

 

Vergelijken loont

Wat betreft ritten naar luchthavens blijkt dat vergelijken de moeite waard is. De prijzen van de verschillende aanbieders lopen nogal uiteen en de taxi die het dichtst bij je in de buurt is, hoeft niet per se de goedkoopste te zijn. ‘De verschillen zijn soms verbijsterend groot’, zegt Paul Pietersen. ‘Je wilt dat je vakantie start met een betrouwbare chauffeur die op tijd is, als je met al je koffers klaar staat. En je wilt een taxibedrijf dat niet meteen een aanslag pleegt op je vakantiebudget.’

 

Tip: “Reis je in de spits of op dagen met verwachte drukte op de luchthaven? Dan is het slim om daarvoor extra tijd te reserveren bij je boeking. Het taxibedrijf doet er altijd alles aan om je op tijd op je bestemming te krijgen, maar is niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen waardoor je je vliegtuig mist.”

Gogido

 

 

 

Via gogido.com vergelijk je prijzen voor je rit en de service en betrouwbaarheid van het bedrijf. Gogido vergelijkt de prijzen van meer dan 200 betrouwbare taxibedrijven. 

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden