Preuvenemint Maastricht

Het grootste eetfestijn van Nederland, het Preuvenemint in Maastricht. Het evenement heeft zijn naam te danken aan het Maastrichtse dialect namelijk preuve (proeven) en evenemint (evenement).

Het Preuvenemint wordt jaarlijks gehouden in de laatste week van augustus. Dit jaar zal dit zijn van 25 t/m 28 augustus. Tijdens het Preuvenemint wordt het Vrijthof in Maastricht 4 dagen lang omgebouwd tot één groot openlucht restaurant. Bij ruim 30 stands kun je heerlijke hapjes en drankjes ‘proeven’. Je moet hierbij denken aan alledaagse gerechten als stokbroodjes en saté maar ook exclusievere gerechten worden geserveerd. Tevens kun je genieten van heerlijke wijnen, speciaal biertjes en cocktails.

De toegang tot het Preuvenemint is gratis, voor de hapjes en de drankjes moet je betalen. Dit is alleen mogelijk met de zogenoemde Preuvelap. Deze lappen zijn te koop bij de kassa’s op het Vrijthof.

Tussen de stands vind je een podium waar diverse optredens worden gehouden van o.a. Maastrichtse artiesten. Een aantal stands hebben ook eigen muziek.

Openingstijden Preuvenemint

Donderdag van 18.00u – 01.00u, de muziek eindigt om 24.00u
Vrijdag van 16.00u – 02.00u, de muziek eindigt om 01.00u
Zaterdag van 14.00u – 02.00u, de muziek eindigt om 01.00u
Zondag van 12.30u – 01.00u, de muziek eindigt om 23.00u

Ben je dit weekend toevallig in Maastricht, ga dan zeker even een kijkje nemen op het Vrijthof en geniet van de heerlijke gerechten, de muziek en vooral de gezellige sfeer!

Heb je aan een dag Preuvenemint niet genoeg? Maak er dan een gezellig weekend van en maak het compleet met een leuke hotelovernachting in Maastricht.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden