Ontdek de pretparken in Kopenhagen

Als je met kinderen Kopenhagen bezoekt dan zijn er voldoende leuke bezienswaardigheden die kinderen ook leuk vinden. Denk eens aan de kleine zeemeermin en de Ronde toren. Mocht je nou nog tijd over hebben in Kopenhagen, dan is een bezoekje aan één van de 2 pretparken een aanraden.

Pretparken in Kopenhagen

Kopenhagen kent twee pretparken, Bakken en Tivoli. Het oudste pretpark van de wereld vind je heir, dat is Bakken, dit pretpark werd geopend in 1583(!).

Een bezoekje aan één van deze attractieparken is wel anders dan bij ons in Nederland. Zo betaal je entree per attractie, mocht je ze nou allemaal af willen, dan kun je ook een dagkaart kopen.

Bakken – ’s Werelds oudste pretpark

Pretpark Bakken in Kopenhagen, ligt eigenlijk net buiten de stad in een bosrijke omgeving. De attracties liggen hier wat dichterbij elkaar dan bij Tivoli, het kent een heerlijk nostalgische sfeer. Bekende merken en Neon reclame ga je hier niet vinden. Het park koestert zijn charme. Het park in Kopenhagen telt ongeveer 33 verschillende attracties en diverse eetgelegenheden.

Prijzen per attractie variëren tot ongeveer 7 euro, indien gewenst kun je een dagkaart kopen met toegang tot alle attracties.

Let op: Kijk van tevoren even of het pretpark wel geopend is op jouw gewenste dag.

Tip: Iedere woensdag krijg je 50% korting als je cash betaald bij de attracties.

Tivoli

Ook Tivoli is behoort tot één van de oudere attractieparken ter wereld, het pretpark bestaat sinds 1843.  Het park telt ongeveer 25 attracties, waarvan 5 achtbanen. Het pretpark biedt meer dan alleen attracties, zo vind je er diverse eetgelegenheden, bars, speeltuintjes en er wordt regelmatig opgetreden.  Doordat Tivoli in het centrum van de stad ligt, wordt het park ook veel gebruikt door de lokale bevolking om te ontspannen.

Voor Tivoli betaal je voor toegang tot het park, zo’n 16 euro per persoon, met een Copenhagen Card kan je het park gratis betreden. Veder betaal je voor iedere attractie, toegangskosten variëren van 5 tot 10 euro. Uiteraard is het ook mogelijk een dagkaart te kopen.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden