Plaza Mayor Madrid

Eén van de populairste en drukste pleinen van Madrid is Plaza Mayor. Op en om dit plein vinden jaarlijks veel evenementen plaats en het is tevens een ontmoetingsplek voor veel Madrilenen.

Oorspronkelijk (in de middeleeuwen) was Plaza Mayor slechts een marktplaats buiten de stadsmuren van de stad Madrid. In de loop der jaren is de situatie veranderd en is Plaza Mayor uitgegroeid tot één van de grootste pleinen van Madrid, gelegen in het hart van de stad. Het plein wordt omringd door gebouwen en is te bereiken via negen ingangen.

Midden op het plein staat het ruiterbeeld van Koning Filip III, de grondlegger van Plaza Mayor, dit beeld staat daar sinds 1848, daarvoor stond het beeld in het park Casa de Campo.

Het plein zelf heeft een rijke geschiedenis met verschillende functies. Vroeger vonden er stierengevechten plaats, theatervoorstellingen, maar ook de koning van Spanje werd gekroond op dit plein. Inmiddels is het een plein waar het gezellig druk is. Je vindt er veel muzikanten, kunstenaars en uiteraard levende standbeelden. Om het plein vind je vele winkeltjes en restaurants, lekker genieten in het zonnetje op het terras behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Playa Mayor Madrid

Tips!

  • Bezoek ook de overdekte markt Mercado de San Miguel, deze is tot 00:00 uur geopend.
  • Vraag eerst de prijskaart voor je besteld op één van de terrasjes en voorkom onaangename verrassingen.
  • In december vind je op het plein een leuke kerstmarkt.
Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden