Parkeren Venetië

Venetië is geliefd bij Nederlanders die in zomervakantie hun vakantie in Italië doorbrengen. Jaarlijks rijden duizenden Nederlanders met de auto naar Italië. Een uitstapje naar Venetië met de auto staat vaak op de agenda. Parkeren in Venetië kan best prijzig zijn, bovendien mag je in het centrum van de stad niet met de auto rijden. Je auto parkeren doe je dan ook buiten de stad. Wij zetten voor jou de beste parkeerplekken in Venetië op een rij!

Parkeren in Venetië nabij het centrum

Zoals gezegd is de stad Venetië autovrij, daarom zul je, je auto moeten parkeren zodra je via de toegangsweg Ponte Della Liberta aangekomen bent. Hier heb je een aantal mogelijkheden om je auto te parkeren. Je kunt hier kiezen uit diverse parkeergarages. De kosten lopen nogal uiteen.

Kies je voor Parking Tronchetto, hier kun je wel kiezen voor kort parkeren en het dagtarief is 21 Euro. Hoewel de parkeergarage wel videobewaking kent, wordt er nog wel eens ingebroken bij auto’s. Hou er wel rekening mee dat je vanaf hier nog met de vaporetto de stad in moet gaan.

Andere optie is Parking Piazalle di Roma, dan ben je 24-30 euro kwijt, parkeren per uur kan hier niet, je bent dus sowieso de dagprijs kwijt. Voordeel is wel dat je vanaf hier direct de stad inloopt en dat er in en om de parkeergarage camera’s hangen.

Goedkoop parkeren in Venetië

Echt een goedkope oplossing om je auto te parkeren in Venetië is er niet. Maar je hebt wel de mogelijkheid om je auto goedkoop buiten de stad te parkeren. Zo kun je je auto parkeren bij treinstation van Mestre en met de trein naar Venetië gaan. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

 

Zoek van tevoren even uit, wat voor jou de beste oplossing is. Zo voorkom je onnodig hoge parkeerkosten.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden