Parkeren Düsseldorf

Indien je per auto naar Düsseldorf reist is het natuurlijk fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn qua parkeren.

LET OP! Allereerst is het belangrijk om te weten dat het in Düsseldorf verplicht is om een milieusticker op je auto te hebben. Deze sticker is verkrijgbaar bij de ANWB, het GWK of je kunt de sticker online aanvragen. Op basis van je autogegevens wordt bepaald of je een groene of gele sticker krijgt.

Heb je echter geen sticker of een gele sticker dan heb je geen toegang tot de binnenstad. Tevens kun je zonder sticker een boete verwachten van ongeveer € 40,-

Parkeren Düsseldorf centrum

In de wijken Stadtmitte, Altstadt en Carlstadt is betaald parkeren. In dit centrumgebied kun je onbeperkt parkeren m.u.v. Königsallee.

Het betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag van 09.00u – 20.00u en het tarief is ca. € 1,45 per 30 minuten.

Parkeren Düsseldorf Königsallee

In dit winkelgebied is het alleen toegestaan om te parkeren op plaatsen met blauwe lijnen, tevens is de parkeerduur beperkt. De tijdsduur van het parkeren wordt aangegeven op de parkeerautomaten.

Parkeren Düsseldorf schilgebied

Ook in de wijken Golzheim, Derendorf, Pempelfort, gebied HBF, Friedrichstadt, Oberkassel en Niederkassel is betaald parkeren.

Het betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag van 09.00u – 20.00u en het tarief is ca. € 1,05 per 30 minuten.

Een uitzondering in dit gebied is het havengebied. Hier betaal je iedere dag van 09.00u – 23.00u.

Parkeren Düsseldorf 2e schilgebied

In de rest van Düsseldorf is betaald parkeren op werkdagen van 09.00u – 20.00u en het tarief is ca. € 0,75 per 30 minuten. M.u.v. Kaiserswerth hier geldt betaald parkeren van 07.00u – 20.00u.

Parkeergarages Düsseldorf

Düsseldorf beschikt over een groot aantal parkeergarages. Houdt er wel rekening mee dat niet alle parkeergarages 24/7 open zijn. De tarieven variëren van ca. € 1,50 – € 3,- per uur, max € 30,- per dag.

P+R parkeren Düsseldorf

Düsseldorf beschikt over diverse P+R parkeerplekken. Het centrum is vanuit deze plekken prima bereikbaar met het openbaar vervoer en in sommige gevallen zelfs lopend. Voordeel van deze parkeerplekken is dat het geheel gratis is!

Hotels in Düsseldorf met parkeergelegenheid

Natuurlijk bieden wij op GaSamen.nl ook verschillende hotels aan met parkeergelegenheid. Je kan dan gemakkelijk met het openbaar vervoer of op de fiets naar alle delen van het centrum. De kosten zijn vanaf ca. €13,- tot ca.€22,- per dag, dit is afhankelijk van het hotel.

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden