Overwinteren in culinair Marrakech

De temperaturen in bijna heel Europa dalen en in Nederland zelfs tot onder het vriespunt. Heb je zin in een paar dagen overwinteren en je onder te dompelen in een andere cultuur? Denk dan eens aan een stedentrip culinair Marrakech!

Waarom Culinair Marrakech?

Waar geleefd wordt moet ook gegeten worden en laat Marrakech dan echt the place to be zijn! Op het bekende Djemaa-El Fna plein is het een chaotische ratatouille van muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, fruitverkopers en heel veel eetkraampjes met heerlijk en vooral goedkoop (!) eten.

Culinair Marrakech Culinair Marrakech Culinair Marrakech Culinair Marrakech

Uiteraard begin je met een zoete thee bij een van de cafés waar je een goed uitzicht heb op het drukke plein. Veel handelaren bieden allerlei kruiden aan waardoor je veel kraampjes ziet met torens van kruiden (poeders), ook de geuren zal je zeker herkennen.

Ben je van plan om bij één van de stalletjes iets lekkers te gaan eten? Kijk goed rond en kies vooral een kraampje waar veel locals bestellen, dit zijn de beste!

Wat ga je eten in  ? Denk bijvoorbeeld aan de diverse stoofschotels oftewel Tajine, met lamsvlees en citroen of couscous. Een aanrader om te genieten van goed Marokkaans eten in een gezellige en sfeervolle ambiance is bijvoorbeeld restaurant Kozy, aan de Place des Ferblantiers.

Culinair Marrakech  Culinair Marrakech  Culinair Marrakech

Latitude 31 is ook een aanrader, een gezellig restaurant met een binnentuin. Uiteraard zijn de tajine weer favoriet en hier serveren ze ook heerlijke desserts.

Wanneer je in Marrakech ergens iets gaat drinken of eten, houdt dan goed in gedachten dat er niet overal alcoholische dranken geschonken worden.

Nog niet uitgekeken op markten en lekkere hapjes? Vergeet niet de Medina of de Soukh te bezoeken. In de wirwar van straatjes en steegjes zijn vele winkeltjes en plekken te vinden waar je heerlijk kunt eten en drinken. Ook de Marche du Mellah (Joodse markt) is zeker een must see!

Culinair Marrakech  Culinair Marrakech

وجبة شهية.أتمنى  &  لك رحلة جميلة

(Goede reis & eet smakelijk)

Deel dit bericht!

Tags: , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden