Openbaar vervoer in Milaan

Milaan behoort tot de grootste steden van Italië, de stad heeft dan ook een uitgebreid netwerk aan openbaar vervoer. Zo kun je gebruik maken van de metro, de tram, de bus en uiteraard taxi’s. De bezienswaardigheden in de stad liggen verspreid door de stad, daarom raden wij je aan je te verdiepen in het openbaar vervoersnetwerk van Milaan.

Reizen met de metro in Milaan

De stad Milaan beschikt over 3 metrolijnen met ieder zijn eigen kleur. Het handigst is om zo snel mogelijk aan een metrokaart te komen van het netwerk aan metrolijnen. Deze vind je bij veel metrostations en in je hotel. Op de metrokaart van Milaan staan de 3 lijnen en bijbehorende perrons duidelijk aangegeven met 3 verschillende kleuren.

Een toegangskaartje voor de metro kun je kopen bij kiosken en cafés die een grote T op een bordje hebben. Uiteraard kun je ook op het station aan het loket of bij een automaat een kaartje aanschaffen. De kosten van een ritje zijn €1,50, hiermee mag je 90 minuten lang zoveel reizen als je wilt.

Probeer vooraf in te schatten hoe vaak je op een dag met de metro reist, bij meer dan 3 ritten per dag is een dagkaart voordeliger. Bijkomend voordeel van een dagkaart is dat je ook met de tram en bus mag reizen.

Milano Card: met deze kaart kun je 48 uur reizen en krijg je veel korting of zelfs gratis toegang tot veel bezienswaardigheden. Daarnaast is de airportshuttle bus van Linate Airport gratis.

Reizen met de bus en tram in Milaan

Wellicht leuker dan reizen met de metro, is reizen met de tram of bus in Milaan. Zo kun je tijdens het reizen nog wat van de stad zien. In het centrum van Milaan rijden historische gele trams, die brengen je over relatief korte afstanden naar het volgende perron.

Als je in de metro een dagkaart gekocht hebt, kun je die ook gebruiken voor de tram of bus. Let op dat je het kaartje afstempelt als je in de bus of tram gaat, zo voorkom je ellende bij een controle!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden