Openbaar vervoer in Madrid

Net als in vele andere Europese steden is het openbaar vervoer in Madrid goed geregeld. De stad heeft een uitgebreid netwerk aan metrolijnen, daarnaast rijden er bussen door de stad en indien gewenst zijn er voldoende taxi’s beschikbaar.

Reizen met de metro in Madrid

De metro in Madrid kent 13 lijnen die dagelijks rijden van 06u tot en met 1:30u. Gedurende de spits rijden de metro’s om de 2 of 3 minuten, daar buiten iedere 5 minuten. Later op de avond en op zondagen rijden er minder metro’s, op deze dag heb je kans dat je 15 minuten moet wachten.

Een toegangskaartje kun je kopen bij automaten en het loket op het metrostation. De automaten kun je instellen op Engels. Het is handig om van tevoren in te schatten hoe vaak je de metro gaat gebruiken, zo kun je bij meer gebruik een tienrittenkaart aanschaffen, dit is goedkoper dan losse kaartjes, daarnaast kun je deze kaarten ook in de bus gebruiken.

Wil je echt goed en compleet voorbereid op pad? Boek vooraf bij je stedentrip Madrid een openbaar vervoerkaart, de Madrid Card! Dan ben je gelijk van al het gedoe af!

Tip: Bekijk deze handige metrokaart met alle bezienswaardigheden.

Reizen met de bus

EMT is het busbedrijf in Madrid. Verspreid over de stad vind je diverse busstations, het knooppunt is busstation Mendez Alvaro.

Ondanks dat de metro overdag geliefder is bij de bevolking en toeristen, worden ’s nachts massaal de bussen gebruikt. Aangezien de metro’s dan niet rijden.

Reizen per taxi

Door de stad heen rijden veel taxi’s, je kunt ze herkennen aan de witte auto’s met rode streep. De kosten van een taxirit ligt lager dan hier in Nederland. Maar het openbaar vervoer is vaak een goedkopere oplossing.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden