Noorderlicht Reykjavik

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, prachtige foto’s van het Noorderlicht. Reykjavik en heel IJsland zijn één van de beste plekken om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Dit heeft te maken met zogenoemde lichtvervuiling. Om het Noorderlicht te kunnen zien heb je een pikdonkere nacht en geen bewolking nodig. IJsland staat bekend om zijn donkere nachten daarom kan je hier dus vaak het Noorderlicht zien.

Wat is het Noorderlicht?

Het Noorderlicht is een prachtig lichtverschijnsel. Het Noorderlicht, ook wel bekend als poollicht, ontstaat door een uitbarsting op de zon. Hierbij komen geladen deeltjes vrij richting aarde. Wanneer deze in aanraking komen met onze dampkring, ontstaat een reactie. Deze reactie zien wij in vorm van kleurrijke golfstromen aan de hemel.

Wanneer is het Noorderlicht te zien?

Het Noorderlicht is het mooiste te zien van oktober tot en met maart, tussen 21:00 en 01:00 uur, wanneer het volledig donker en niet bewolkt is. Maar met een beetje mazzel is het Noorderlicht in april en september ook zichtbaar.

Het Noorderlicht kan verschijnen van enkele minuten tot uren en is voor ons alleen waarneembaar bij een onbewolkte nacht. Als het bewolkt is hangen de wolken lager dan onze dampkring en is het poollicht niet te zien.

Noorderlicht op IJsland spotten

Het Noorderlicht is prima te zien vanuit de hoofdstad Reykjavik, aangezien deze stad geen skyline kent. Maar er zijn ook speciale tours waarbij je de natuur intrekt om het poollicht te spotten. Gemiddeld is het Noorderlicht 100 nachten per jaar te zien in IJsland.

 

Heb jij het Noorderlicht in Reykjavik of IJsland gezien? Wij zijn benieuwd naar jouw foto’s van het Noorderlicht.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden