Wat je níet moet doen tijdens je stedentrip naar Rome

In Rome, de eeuwige stad, is er genoeg te zien en te beleven. Maar er zijn ook wel wat dingen te noemen die je beter níet kunt doen. Wij geven je graag tips over wat je gerust kunt overslaan tijdens je stedentrip naar Rome.

Vergeten op voorhand toegangskaartjes te kopen

Er is waanzinnig veel te zien in Rome. Maar ondanks dat de eeuwige stad een soort openluchtmuseum is, heb je voor veel bezienswaardigheden toch toegangskaartjes nodig. Als je deze op voorhand (online) boekt hoef je niet in de rij voor de kassa en weet je zeker dat je écht naar binnen kunt. Voor de Galleria Borghese zijn bijvoorbeeld maar weinig kaarten beschikbaar. En van de rij die doorgaans voor de kassa van de Musei Vaticani staat zakt de moed je echt meteen al in de schoenen.

Italie Rome Vaticaanse Musea

In de rij staan bij het Colosseum

Stel dat je bovenstaande tip niet in acht heb genomen en je toch in de voetsporen van de gladiatoren wilt treden. Dan is er nog een manier om de ellenlange rij bij het Colloseum te omzeilen. Bij het Forum Romanum kun je namelijk ook kaartjes voor het Colloseum kopen en daar is de rij vaak véél korter.

Italie Rome Colosseum

Eten op een plein waar ze een fotokaart hebben

Je verwacht in Rome natuurlijk het beste Italiaanse eten en dat is ook terecht. Maar dan moet je niet naar de meest toeristische pleinen gaan waar de uitbaters je met alle geweld naar binnen willen praten. Ook tenten waar ze kaarten met foto’s van de gerechten hebben, staan doorgaans niet echt bekend als de pareltjes op culinair gebied. Ga op zoek naar verscholen tentjes in de achterafstraatjes. Als er veel locals zitten kun je gerust naar binnen gaan.

Italie Rome terras

Rome bezoeken als het hoogzomer is

Rome ligt halverwege de Italiaanse laars en de temperaturen lopen in juli en augustus gemakkelijk op tot boven de 35 graden Celsius. Dat is voor de meesten té warm om een aangename stedentrip te maken. Zelfs de inwoners trekken in die periode de stad uit en veel winkels zijn dan ook gesloten. Verkoeling zoeken in de fonteinen is ten strengste verboden, dus doe jezelf een lol en ga in het voor- of naseizoen naar Rome.

Italie Rome zomer

Midden op de dag de Trevi fontein bekijken

De Trevi fontein is een ware must-visit en dat weten alle toeristen die naar Rome gaan. Het is er overdag dus steevast vreselijk druk en een goede foto maken, waar verder niemand op staat, is haast niet te doen. Tenzij je ‘s morgens heel vroeg gaat. Dan is het lekker rustig en kun je de fontein goed bekijken. De wekker zetten tijdens je vakantie is inderdaad niet leuk, maar in dit geval wel de moeite waard.

Italie Rome Trevi fontein

‘s Middags naar de Sint Pieter

De Sint Pieter Basiliek is op z’n zachts gezegd erg indrukwekkend. Je kunt hem gratis van binnen bezichtigen en dat levert natuurlijk ellenlange rijen op. Deze lopen soms helemaal rondom het immense plein. Dat is vervelend als het warm is, maar ook als het bijvoorbeeld regent. Ook hier is er maar 1 goed advies: ga vroeg, heel vroeg. De San Pietro is al geopend vanaf 07:00.

Italie Rome Sint Pieter

Rennen, rennen, rennen

Als je dan toch naar de eeuwige stad bent gereisd, neem dan ook de tijd om er écht van te genieten. Alle bezienswaardigheden in 2 dagen proppen is zonde en eigenlijk ook niet te doen. Neem wat langer de tijd en “do as the Romans do”. Geniet van de sfeer, de architectuur en het heerlijke eten, doorkruis de stad te voet en drink op je gemakje een vino op een terrasje.

Italie Rome locals

Alleen maar pizza eten

We snappen dat je in Italië pizza wilt eten en dat moet je ook zeker doen, maar er is nog zoveel meer op culinair gebied. Bestel gegrilde groenten, doe je tegoed aan het scala aan gedroogde hammen en salami’s en vraag altijd naar de specialiteit van de chef. Sla ook de pasta’s niet over. Deze zijn vaak sober qua ingrediënten, maar indrukwekkend van smaak.

Italie Rome gerechten

Deel dit bericht!

Tags: , , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden