De bekendste kerstmarkten

Het is weer bijna zover, de nachten worden langer en de dagen kouder. We zijn weer op weg naar de kerst. Om je alvast een beetje in de stemming te laten komen hebben we in de blog de bekendste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet.

Antwerpen

Op de Grote Markt, de groenplaats, de Suikerrui, het Steenplein en de Groene plaats vind je in totaal meer dan honderd chaletjes als kraampjes. Leuk voor tijdens je stedentrip! Je vindt hier onder andere winterse producten als: handschoenen, kerstdecoraties, bontmutsen en snowboots.

Een leuk uitje voor het hele gezin is! De kinderen kunnen leuk schaatsen op de schaatsbaan met uitzicht op de schelde. Naast het schaatsen en winkelen worden er heerlijke zoete hapjes aangeboden. De heren kunnen genieten van een gluhwein, een biertje of schnapps.

De kerstmarkt is dagelijks geopend van ca. 12.00 uur tot 21.00, op vrijdag van ca. 11.00 uur tot 23.00 uur, op zaterdag van ca. 11.00 tot 22.00 uur en op zondag van ca. 11.00 uur tot 21.00 uur.

Brussel

Kerst in Brussel is ook geweldig! Er is een sprookjesachtig decor, een feestelijke kerstmarkt, het reuzenrad is verlicht en de beroemde ijsbaan! In Brussel vind je meer dan 240 kraampjes vol met kerstdecoraties. Ook vind je er net als in Antwerpen veel lekkere hapjes en drankjes waarna je je daarna kan uitleven op de schaatsbaan! Je vindt de kraampjes in het centrum van Brussel. Combineer een bezoek aan de kerstmarkt van Brussel met een stedentrip Brussel!

De kerstmarkt is dagelijks geopend van ca. 12.00 uur tot 21.00 en in het weekend van 11.00 tot 22.00 uur.

kerst-brussel-2

Wenen

Kerst in Wenen is bijna hetzelfde als in de andere landen alleen heet de kerstmarkt in Wenen de Christkindlmarkt. Dit komt omdat ze niet de kerstman hebben maar het Christkind. Één van de populairste kerstmarkten in Wenen is de kerstmarkt voor de Karlskirche. Dit is echt een art markt met kunstenaars en is het eten er voortreffelijk. Ook zijn er op bepaalde tijden leuke activiteiten als modeshows, vuurspuwers, dansers en straattheater.

Op het Wiener Christkindlmarkt is veel te beleven. Hier kunnen kinderen zich verdiepen in diverse handwerken en uiteindelijk mogen ze hun resultaat mee naar huis nemen. Op de Wintermarkt am Reisenradplatz vind je het reuzenrad en op de kerstmarkt Schloss Schönbrunn vind je vooral kerstcadeaus en decoraties.
Veel kerstmarkten zijn van ca. 10.00 uur tot 21.00 uur. Maar informeer voor de exacte openingstijden Kerstmarkt bij je hotel.

Maastricht

Dit jaar staat de kerstmarkt in Maastricht weer in het teken van Magisch Maastricht. Op verschillende locaties in de stad vind je kerstmarkten waar je leuk kan shoppen. Zo vind je op het Vrijthof houten kraampjes met lekkernijen als glühwein en oliebollen. Hier kun je iets leuks kopen voor in en onder de kerstboom! Daarnaast kan je op het Vrijthof ook schaatsen op de schaatsbaan van 1000m2 en is er een reuzenrad van 60 meter hoog.

Voor de kinderen is er ook een geweldige overdekte glijbaan! Niet genoeg aan Maastricht? Neem tijdens je stedentrip Maastricht een uitstapje naar de kerstmarkten van Valkenburg!

Londen

Londen is the place to be als het gaat om kerstshoppen! Als het gaat om de kerstmarkt heeft Londen voorbeeld genomen aan Duitsland. Je vindt de kerstmarkt aan de voet van de Londen Eye. Maar ook in Hyde Park is het vanaf eind november erg gezellig! Rond Serpentine staat een reuzenrad, een ijsbaan en nog veel meer gezellige kerstattracties voor jong en oud!

Combineer de kerstmarkt van Londen met kerstshoppen in de leukste straten als Oxford Street, Regent Street, Covent Garden en niet te vergeten Harrods tijdens een stedentrip Londen!

Dublin

Als je een stedentrip naar Dublin plant is het een leuk idee om voor kerst te gaan. In Dublin vind je meer dan 60 kraampjes met een unieke selectie van kwaliteit handgemaakte Ierse cadeau. Accessoires, houtbewerking en jam.

Kopenhagen

Voor kerst heerlijk een paar dagen weg? Wat dacht je van een stedentrip Kopenhagen? Kopenhagen is een geweldige stad tijdens kerst! Overal in de stad vind je papieren harten en sterren terug. Ook worden de tuinen van de Tivoli omgetoverd in de kerstsferen met elven, een kerstman, kerstmuziek en heel veel snoepgoed. Tussen kerst en oud en nieuw is het vuurwerkfestival en natuurlijk de kerstmarkt!

Düsseldorf

In Düsseldorf vind je de leukste kerstmarkt van Duitsland. De markten zijn verdeeld over 6 verschillende pleinen waardoor het wel druk is maar niet massaal. De prachtige kerstverlichting brengt je naar de volgende markt. Ook heeft elk plein zijn eigen karakter. Zo zijn bijvoorbeeld de kraampjes op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de pandjes in de omgeving.

Ook is Düsseldorf een leuk uitje voor het hele gezin vanwege de muziek, de mooie lichtjes en de geweldige schaatsbaan! Super leuk voor je stedentrip Düsseldorf!
Vaak is de kerstmarkt dagelijks geopend van ca. 11.00 uur tot 20 uur op zondag tot donderdag en op vrijdag en zaterdag tot ca. 21.00 uur.

dusseldorf kerst

Praag

Praag kent met kerst vier grote kerstmarkten en enkele kleine. Op het oude stadsplein vind je de grootste kerstmarkt en op het Wenceslasplein de iets kleinere. Deze zijn geopend van maandag tot vrijdag van ca. 09.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag tot ca. 20.00 uur.

De twee kleine vind je op het Namesti Republiky en Havelske Trziste in het historisch centrum. Liever iets rustiger waar niet veel toeristen komen? Dan kan je het beste naar Námestí Míru, het plein voor de Ludmillakerk hier staan vooral Tsjechische kramen.

De kerstmarkt op het oude stadsplein is altijd erg gezellig, je vindt hier onder andere houten speelgoed, kerstversiering, handgemaakte armbandjes en oorbelletjes. Ga niet één dag naar Praag maar meerdere, door middel van een stedentrip Praag ben je er bijna van verzekerd dat je kan zien wat je wil zien!

New York

New York is al een geweldige stad maar met kerst helemaal! De grootste kerstboom vind je aan het Rockefeller Center Plaza en hier vind je ook net als in Central Park een geweldige schaatsbaan.

Er zijn verschillende kerstmarkten, je vindt onder andere Winter Village in Bryant Park, Union Square Holiday Market en Columbus Circle Holiday Market. Combineer jouw uitje naar New York met een stedentrip New York en bekijk alle hoogtepunten in de kerstsfeer!

Of lees meer over de kerstmarkt in Barcelona, Milaan, Parijs en Berlijn! Of ontdek 3 minder bekende kerstmarkten!

Heb je iets leuks gezien? Boeken kan je goedkoop, gemakkelijk en snel doen bij GaSamen!

kerstman

 

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden