Ontdek de kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen is een geweldige stad, die heel veel te bieden heeft. Je kunt er heerlijk eten, winkelen en genieten van de rijke geschiedenis van de stad. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet ver voor te reizen, binnen 40 minuten van de Nederlandse grens sta je in het hart van de stad.

De stad zelf heeft al een sprookjesachtige uitstraling, maar in de decembermaand wordt dit nog verder aangewakkerd met de kerstmarkten. Duizenden lichtjes, geven de stad een andere sfeer, daarnaast wordt de stad aangekleed met diverse kerstbomen. Aan kerstsfeer absoluut geen gebrek!

kerstmarkt in Antwerpen

De kerstmarkt in Antwerpen is een bijzondere, de stad doet zijn best om de unieke skisfeer vanuit Oostenrijk naar België te halen. De kraampjes op de kerstmarkt zijn de vorm van kleine chalets, daarnaast vind je een ware ijspiste(schaatsbaan) op het Steenplein in de stad. Mocht het ook nog sneeuwen in december dan is het plaatje compleet.

In de afgelopen jaren is de kerstmarkt in Antwerpen gegroeid, waar het voorheen alleen op de Groenplaats gehouden werd, is het inmiddels door de hele stad verspreid. Zo vind je onder andere een kerstmarkt op de Grote Markt, het Steenplein en de Handschoenmarkt.

Op de kerstmarkt vind je uiteraard diverse lekkernijen, combineer een heerlijke Belgische Wafel met een Glühwein of één van de vele Belgische speciaal biertjes. Door de stad heen vinden diverse live optredens plaats met heerlijke kerstliedjes.

Naast alle lekkernijen zijn er diverse kraampjes met kerstspulletjes. En wil je gewoon lekker winkelen dan kun je in de Meir terecht, deze straat is het winkelgebied van de stad. Maar ook in de kleine oude straatjes er omheen vind je vele winkeltjes en leuke, kleine boetiekjes.

Ben je op zoek naar een romantisch nachtje weg, maar wil je niet te ver weg. Dan is een weekendje Antwerpen in combinatie met de kerstmarkt absoluut een aanrader.
Ook een bezoek aan de kerstmarkt met kinderen in Antwerpen is een leuk uitstapje!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden