Hotspots Maastricht

Waarom ik van Maastricht houd
Geen stad is mooier dan Maastricht, een beetje chauvinistisch! Maar als geboren Maastrichtenaar kan het niet anders dan dat je van deze stad houdt. De gezelligheid, de gemoedelijke sfeer, het winkelen in Maastricht en met name de bourgondische leefstijl, genieten!

Favoriete plek om te lunchen
Maastricht heeft zoveel leuke lunchtentjes dat het moeilijk kiezen wordt. Zodra het zonnetje schijnt neem ik graag de tijd om te gaan lunchen bij Café Zuid. Ze hebben een gezellig terras aan het water en je kunt heerlijk relaxen in de schommelbanken. Helaas is het niet mogelijk om een plekje buiten te reserveren, je moet dus geluk hebben. Naast lunchen kun je hier ook ’s avonds lekker eten en gezellig borrelen!

Favoriete bar
Ik kom graag bij Via Mucca, de #1 wijnbar van Maastricht gelegen in de Koestraat. Het is een niet al te grote bar en met name in het weekend altijd er vol, maar dat maakt het juist zo gezellig. Ze hebben een uitgebreide keuze aan wijnen en het personeel is zeer gastvrij. En bij ieder glaasje wijn krijg je iets lekkers te knabbelen.

De Koestraat in zijn geheel is mijn favoriete plek van Maastricht. In dit gezellige straatje liggen diverse culinaire hotspots waaronder Il y a en Taverna la Vaca.

Favoriet ijsje
Het lekkerste ijs krijg je naar mijn mening bij Luna Rossa. Het is alleen al een feest om naar te kijken. Het ijs wordt zelf gemaakt en dat proef je!

Favoriet evenement
Niks kan natuurlijk tippen aan de carnaval Maastricht. Maar naast carnaval is het Preuvenemint mijn favoriet. Het Preuvenemint wordt jaarlijks gehouden in het laatste weekend van augustus.
4 dagen lang genieten van heerlijke hapjes, drankjes en vooral heel veel gezelligheid!

Favoriete cocktails
Om een cocktail te drinken ga ik naar BEEZ. Ze hebben een uitgebreid assortiment van de lekkerste cocktails. Inmiddels hebben ze een tweede zaak geopend, because one wasn’t enough!

De lekkerste friet van Maastricht
Tuutsje vaan Teunsje,
by far de beste! Een heerlijke frietje zuurvlees, Limburgse specialiteit!

Nog een aantal andere tips Maastricht!


  • Limburgse vlaai eten bij de Bisschopsmolen
  • Broodje ‘Werrem Sjink’ bij Bufkes
  • Lunch, diner en lekkere GT’s bij ‘t Wycker Cabinet
  • Il Giardino, voor de lekkerste pizza’s en pasta’s
  • Tapas eten bij Café Madrid en Il Bacaro

And last but not least, lekker eten bij Café Sjiek Maastricht, bestaat sinds 1982 en is niet meer weg te denken uit Maastricht!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden