Hier eet je de beste cheesecake van New York

Wat is er lekkerder dan de romige goodness van een cheesecake? Juist, genieten van zo’n cheesecake in the city that never sleeps: New York! Wij vertellen je de 5 beste adressen in New York City om van deze legendarische roomkaastaart te genieten. Wees gewaarschuwd, er bestaat een aanzienlijk risico dat je smaakpapillen op tilt slaan.

Junior’s

Bij Junior’s maken ze al sinds verkiezingsdag 1950 de, naar hun eigen zeggen, beste cheesecakes van New York. Het recept is sindsdien nooit aangepast en bevat onder andere roomkaas van de beste kwaliteit, volle slagroom, verse eieren en een beetje natuurlijke vanille. Geen water of vulmiddelen dus en dat proef je. Wat dacht je van een witte chocolade cheesecake met frambozen, of de variant met tiramisu?

Cheesecake Junior's New York

Eileen’s Special Cheesecake

In 1976 begon Eileen haar cheesecakebakkerij in een, op dat moment, onaantrekkelijk deel van New York: Lower Manhattan. Ze bakte vooral voor zakelijke klanten, maar er werd steeds vaker op haar deur geklopt voor een enkele taart. Toch bleek de locatie van de winkel lastig en bleef het grote succes uit. Maar Eileen bleef geloven in haar cheesecakes en bakte gewoon door. Gelukkig, want de buurt kwam op en inmiddels is het een hippe “place to be”. Iedereen weet Eileen’s Special Cheesecake te vinden voor bijvoorbeeld  een Caramel/Pecan of een Piña Colada cheesecake.

Cheesecake Eileen's New York

The Cheesecake Factory

Ergens tussen 1940 en 1950 vond Evelyn Overton een recept voor cheesecake in de lokale krant. Ze ging ermee aan de slag en iedereen vond de taart zo lekker, dat ze een klein winkeltje in Michigan startte. Al gauw kwam ze erachter dat haar kleine kinderen teveel aandacht opeisten en bakte ze alleen nog taarten voor restaurants in haar kelderkeuken. In 1978 overtuigde haar inmiddels volwassen zoon haar ervan om het opnieuw te proberen en opende ze The Cheesecake Factory in Beverly Hills. Sindsdien is het een begrip in Amerika en eet je er de meest uiteenlopende cheesecakes.

Cheesecake Cheesecake Factory New York

Veniero’s

Vico Equense, een Italiaan die opgroeide in de buurt van Napels, had grote plannen voor zijn emigratie naar Amerika. Nadat hij geld had verdiend met werken in de snoepfabriek, opende hij in 1894 Veniero’s in New York. Aanvankelijk serveerde hij vooral koffie, later werd de zaak een pasticceria met zoete, Italiaanse delicatessen. Vandaag de dag is Veniero’s nog steeds in handen van dezelfde familie en hét adres voor heerlijke, Italiaans geïnspireerde cheesecake.

Cheesecake Veniero's New York

Billy’s Bakery

Billy’s Bakery bestaat nog niet zo lang als de andere genoemde zaken, maar is net zo goed de moeite waard. Hier verkopen twee vrienden, die elkaar van school kennen, heerlijke kleine cheesecakejes en ander lekkers. Ze bestaan sinds 2003, maar de sfeer van de winkels doet denken aan de 40’s.

Cheesecake Billy's Bakery New York

Waarschijnlijk krijg je last van keuzestress als je op één van deze adressen cheesecake gaat eten, maar denk maar zo: ze zijn allemaal de moeite waard!

Wat is jouw ultieme tip voor de beste cheesecake in New York?

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden