Eten en drinken Dublin

Hoewel de Ierse keuken niet echt bekend is, kan je lekker eten in Ierland. Visgerechten en stoofpoten zijn populair onder de Ieren, maar veel mensen omschrijven de Ierse keuken toch als vet en smakeloos. Qua drinken staat Ierland niet bekend om zijn wijn, maar meer om de Whiskey en bier. Wij zetten voor je op rijt wat je lekker kunt eten en drinken in Dublin.

Drinken in Dublin

Dublin zit er vol mee, Ierse pubs. Veel Ieren gaan na het werk even langs de Pub om een heerlijk Guinness biertje te drinken. Dit zwartkleurige biertje wat geserveerd wordt zonder schuimkraag is de Ierse trots. Bij dit biertje worden vaak oesters gegeten.

Ben je niet zo’n bierdrinker, maak dan eens kennis met de Ierse Whiskey. In een gemiddelde pub heb je de keuze uit tien verschillende soorten whiskey. De bekendste merken zijn Jameson en Bushmills. Wanneer je niet van pure whiskey houdt kan je natuurlijk altijd kiezen voor een Irish Coffee, je krijgt dan warme koffie met Ierse whiskey, suiker en room.

Eten in Dublin

Echt traditioneel Iers eten bestaat vooral uit boerenkost wat goed vult. Een populair gerecht is de stoofpot van schapen of lamsvlees met aardappels, ui, wortel en peterselie. Of ga voor de Boxty, een aardappelpannenkoek die verschillende soorten vulling van groenten, vlees of vis kan hebben. Daarnaast kun je in veel Ierse Pubs de fish en chips kiezen wat de Ieren van hun buren hebben overgenomen.

Op zoek naar een leuk restaurant voor het avondeten? Wij adviseren “The Green Hen”, hier serveren ze geen typische Ierse gerechten maar de Franse keuken met  een vleugje Ierse variatie.

 

Tip: Heb je geen ontbijt bij je hotel bijgeboekt? Dan is Keoghs Café een aanrader. In dit café serveren ze heerlijk muffins, hebben ze uitgebreide keuze aan thee en koffie. Daarnaast hebben ze hier ook WiFi.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden