De Blue Lagoon Reykjavik

De Blue Lagoon in IJsland is ongelofelijk mooi en bevindt zich in het hart van een lava veld. De omgeving is een sprookje!

Een groot ondiep binnenmeer met water dat door de aarde verwarmd wordt tot 37-39°C, omgeven door de zwarte lavarotsen! De Blue Lagoon is zeker een bezoekje waard tijdens uw stedentrip Reykjavik!

Geschiedenis

De Blue Lagoon lijkt op het eerste oog een natuurverschijnsel, maar schijn bedriegt. De Blue Lagoon is namelijk door de IJslanders zelf gemaakt, in eerste instantie wordt het gebruikt voor de opwekking van warmte en elektriciteit. De restwarmte wordt gebruikt om de Blue Lagoon te verwarmen.

De opening van de Blue Lagoon was in 1991 en het was gelijk een populaire toeristische attractie.

De Blue Lagoon werd in het eerste jaar door maar liefst 400.000 toeristen bezocht. Het idee ontstond toen de bedenkers zich realiseerde dat het hete water ideaal was voor een Spa of een zwembad.

Het water is een beetje blauwig van kleur en lijkt licht te geven, deze kleur ontstaat door de hoge temperatuur waardoor de mineralen en sulfer opgewarmd worden. Ook is het water rijk aan mineralen zoals sillica en sulfer, deze mineralen zijn geneeskrachtig voor mensen met huidproblemen.

Locatie

De Blue Lagoon ligt vlakbij Reykjavik, vanuit de Reykjavik kan je gratis met een jeep of bus naar de Blue Lagoon. Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en veel mensen overnachten hier tijdens hun stedentrip. Door het gratis vervoer is de Blue Lagoon makkelijk te bereiken.

Let op! IJsland hanteert strikte hygiëneregels! Badgasten dienen daarom altijd verplicht zonder badkleding te douchen in de gemeenschappelijke doucheruimte.

De Spa

De Spa heeft een uniek ontwerp hierdoor is het volledig in harmonie met de natuurlijke lava en warmtebronnen gevormde omgeving. Er zijn prachtige watervallen en iedereen die eronder staat krijgt een heerlijke, stevige massage. Het water is op sommige plekken rond de 37-39 °C!

Als je hier naar binnen gaat, kom je als herboren terug naar buiten!

Tickets

De prijzen variëren tussen de ca. € 50,- en € 195,-, dit is afhankelijk waar je gebruik van wilt maken.
Blue Lagoon tickets kan je gelijk bijboeken tijdens het boeken van jouw stedentrip Reykjavik!

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden