Bezienswaardigheden Venetië

Stedentrip naar Venetië geboekt? Maar vraag je je nog steeds af wat er te doen is in Venetië? Venetië kent vele verschillende bezienswaardigheden. Venetië is dan ook de perfecte stad voor een stedentrip, er is zo veel te doen! Wij hebben voor jou een lijst met Venetië Bezienswaardigheden gemaakt zodat je alles uit je stedentrip kan halen!

Bezienswaardigheden Venetie

Wat te doen in Venetië?

Piazza San Marco

‘Het mooiste salon van Europa’ zo noemde Napoleon het ooit. En Pizza San Marco is inderdaad één van de mooiste pleinen ter wereld. Op dit plein staat ook de San Marco Basiliek. De Basiliek van San Marco is de grootste kerk van Venetië en ligt naast het Dogenpaleis. Wist je dat de huidige Basiliek van San Marco de derde op zijn plaats is? Deze bestaat al sinds 1060! De basiliek is gebouwd uit de overblijfselen van de heilige Marcus. Aan de rand van het plein bevinden zich diverse terrasjes en winkels.
Het Piazza San Marco mag dan ook niet ontbreken in onze Venetië bezienswaardigheden lijst.

Dogenpaleis

Het Dogenpaleis vind je ook op het Piazza San Marco. Het Dogenpaleis werden vroeger belangrijke beslissingen genomen, het was namelijk het paleis van de vroegere leider van de republiek Venetië.

Nu is het Dogenpaleis een prachtig museum waar je de tijd voor moet nemen als je alles wilt bekijken.

Rialtobrug

Wat ook niet op deze lijst niet mag ontbreken is de Rialtobrug! De Rialtobrug is net als het Piazza San Marco en de Basiliek wereldberoemd! Het wordt ook wel gezien als het toonbeeld van Venetië. De brug, die je vandaag de dag bezoekt, stamt uit 1591. Als je in Venetië bent, mag een bezoek aan deze brug niet ontbreken!

Tip: Bezoek de Rialtobrug niet te voet maar per Gondel!

Burano

Burano is een kleurrijk eiland. Alles is gekleurd in de felste kleuren, een saaie lege rode muur kom je hier niet tegen. De inwoners schilderden hun huizen in verschillende kleuren zodat de vissers gemakkelijk hun huis terug kon vinden.

Het eiland staat ook wel bekend om zijn kantindustrie. Sinds de 16ed eeuw wordt hier kant van zeer hoge kwaliteit gemaakt. Wat leuk is om te bezoeken tijdens de bezoek aan Burano is het kantmuseum, Museo del Merletto di Burano en het plein van de scheve klokkentoren van de kerk San Martino.

Torcello

Ook het eiland Torcello is een bezoekwaard. Dit was één van de eerste eilanden van Venetië. Rond de 10e eeuw woonden hier meer dan 10.000 mensen, omringt door vele kerken, kloosters en palazzi. Nu telt het eiland ongeveer 20 inwoners. Het is nu een zeer rustig eiland maar dat maakt het eiland niet minder leuk.

Als je op Torcello bent dan moet je de Ponte del Diavolo (brug van de Duivel), de Santa Maria Assunta en de buzantijnse kerk Santa Fosca zeker bezichtigen! Maar na een drukke dag Venetië kan je hier echt tot rust komen.

Canal Grande

De Canal Grande is de drukste water straat van Venetië. Aan dit kanaal liggen verschillende bezienswaardigheden. Het leukste is om de route per boot af teleggen. Je begint dan bij Piazzale Rome en vaart dan door de Canal Grande wat zo ongeveer 45 minuten duurt met vaporetto, de tijd is wel afhankelijk van het soort vaporetto maar het is wel echt een aanrader tijdens je stedentrip Venetië.

Teatro La Fenice

De Teatro La Fenice is het bekendste operatheater in Venetië. Het theater is vaak verbouwd omdat het vaak vernield is door brand. De laatste grote brand was is 1996 door brandstichting. Het gebouw is weer geressorteerd in de negentiende-eeuwse stijl.

Je kunt hier terecht voor opera’s, maar je kan ook gewoon het indrukwekkende gebouw van binnen bewonderen zonder dat je een voorstelling moet zien. Overdag je het theater tegen betaling bezoeken, zo kan je door de zaal lopen, een loge bezoeken en een aantal bijbehorende ruimtes bezoeken.

Het adres: La Fenice Opera House, Campo San Fantin, 1965 St Mark, 30124 Venice.

Murano

Murano is een wijk die bestaat uit 5 eilandjes. Het is dé plek waar het wereldberoemde Venetiaanse glas al eeuwenlang wordt gemaakt.

Rond de 12e eeuw was er al een glasindustrie, die weg moest uit het centrum van de stad vanwege brandgevaar.

De Venetiaanse glasindustrie was de basis van het kristalglas. Tot de 15e eeuw was het glas niet helder door de vervuiling van de grondstoffen. Rond 1450 werd er door Angelo Barovier een methode ontwikkeld om kleurloos glas te produceren. Het glas kreeg de naam cristallo omdat het wel wat weg had van bergkristal.

Het Muranoglas is tegenwoordig vooral bekend om zijn kleurrijke ontwerpen. De glasblazers zijn ook meer kunstenaars als dat ze ambachtsmannen zijn. Je kunt op Murano glasblazerijen bekijken en er zijn ook vele winkels waar je het glas kan kopen, er hangt wel een prijskaartje aan maar je hebt dan wel een uniek souvenir! Ook kan je Museo Vetrario ofwel het Glasmuseum bezoeken. Zo krijg je een goed beeld van de ontwikkelingen in de glasindustrie. Alleen al de buitenkant van het museum is een bezoekje waard, het museum vestigt zichzelf namelijk in een paleis!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden