Bezienswaardigheden Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland, tevens de meest westelijk en noordelijk gelegen hoofdstad van Europa! Ondanks dat de stad niet super groot is, is er meer dan genoeg te doen tijdens een stedentrip. Wij zetten enkele hoogtepunten voor je op rij die je zeker moet bezoeken in Reykjavik.

Wat te doen in Reykjavik

Hallgrimskirkja

Je oriënteren in Reykjavik is niet lastig. Je kunt altijd opzoek gaan naar de Hallgrimskirkja kerk. Je kunt de kerk niet missen, het enige moment dat je hem níet ziet, is in de kerk zelf. Hoewel de kerk van buiten al erg bijzonder is, is het echt een must om naar de top van de kerk te gaan. De kerk is op het hoogste punt namelijk 73 meter en vanaf daar is het uitzicht over Reykjavík absoluut prachtig! Gevestigd aan het einde van de winkelstraat Skolavordustigur, al kan dat eigenlijk niet missen.

Thermale baden Laugarsdalslaug

IJsland staat bekend als land met vele thermale baden, ontspan hier net als de lokale inwoners in één van de heerlijk baden. De stad Reykjavik kent ook een aantal baden waar je heerlijk kunt ontspannen of je kunt ze bezoeken ter verlichting van reuma of diverse huidproblemen. Je vindt diverse baden in het centrum van de stad.

Of bezoek de Blue Lagoon!

Grasagardur Botanische Tuin

IJsland en daarmee ook de hoofdstad Reykjavik staat bekend om zijn indrukwekkende natuur. In het Grasagardur Botanische Tuin vind je diverse unieke plantsoorten die op IJsland te vinden zijn. Het park beschikt voer meer dan 5000 planten. Je kunt in het park heerlijk wandelen langs verschillende bloemen, rotstuinen en diverse prachtige waterpartijen. Daarnaast is in het park een kleine dierentuin te vinden en een café.

Adres: Laugardalur, 104 Reykjavík

Tjörnin
Alles in Reykjavík is klein, zo ook het bijna lieflijk aandoende stadhuis dat aan het rustgevende meer van van Tjörnin grenst. Het meer is erg populair bij jonge gezinnen met kinderen: Tjörnin zit vol met de meest uiteenlopende vogelsoorten, die zich maar al te graag laten voeden. Zelfs in de winter blijft een grote groep van de vogels hier: door het verwarmde water vriest het meer nooit helemaal dicht.

Vissershaven Reykjavik
Reykjavik is een kleurrijke stad, de bewoners mogen zelf de kleur van hun huis bepalen en dit geeft een kleurrijk trafeel. Naast de huizen zijn ook de vele vissersbootjes voorzien van kleuren. Een bezoek aan de vissershaven van Reykjavik is zeker een aanrader als je van boten houdt. Naast het bekijken zijn er ook mogelijkheden om met een bootje mee te varen! Leuk als je de stad een keer van een andere kant wilt bekijken.

Wandelen door Reykjavik

Reykjavik is geen super grote stad, daarnaast is de oude stad helemaal niet groot. De stad ontdekken tijdens een wandeling is dan ook prima te doen. Ook tijdens koude dagen of met sneeuw zijn de straten goed begaanbaar, dit komt door de straatverwarming.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden