Bezienswaardigheden Milaan

Milaan is vooral bekend als stad van de mode en design. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan dat. De bekendste bezienswaardigheden in Milaan zetten we voor je op een rij in dit blog.

Wat te doen in Milaan?

  • Duomo Santa Maria Nascente in Milaan

Eén van de grootste Rooms-katholieke kathedralen ter wereld vind je in Milaan. De kerk in Milaan is tot in de puntjes perfect afgewerkt en het is dan ook niet gek dat de bouw in de 14de eeuw begonnen is en er tot in de 20ste eeuw aan gewerkt is. De kathedraal van Milaan is de bekendste bezienswaardigheid van de stad en inmiddels uitgegroeid tot het bekendste symbool van de stad.

Je kunt de dom van Milaan beklimmen om bovenin te kunnen genieten van een schitterend uitzicht over de stad.

  • Castello Sforzesco

In het centrum van Milaan vind je het middeleeuwse kasteel Castello Sforzesco. Dit kasteel is tevens de toegangspoort en hoofdentree van Parco Sempione.

Het kasteel dateert uit 1358 en diende toen als burcht van Italiaanse edelen “de Visconti”. Tegenwoordig dient het kasteel als musea met de beroemde kunstcollecties van Leonardo da Vinci en Michelangelo.

Het gebied rondom het kasteel is heerlijk om door heen te wandelen.

  • Parco Sempione – het stadspark van Milaan

Midden in het historische centrum, ligt één van de mooiste parken van de stad Milaan. Laat de drukte van de stad achter je en kom helemaal tot rust in het prachtige park Parco Sempione. De Milanese gebruiken het park als ontmoetingsplek en komen er om te ontspannen. Midden in het park vind je de bezienswaardigheid Torre Branca.

Tip! Het gehele park is voorzien van gratis wifi!

  • De Torre Branca

In het stadspark Parco Sempione vind je een ijzeren toren van bijna 109 meter hoogte, die te bezichtigen is. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

  • San Siro

Italië is één van de bekendste voetballanden ter wereld, de stad Milaan is de thuisbasis van twee grote clubs, tevens aartsrivalen Inter Milan en AC Milan. De beide clubs spelen in het stadion Giuseppe Meazza, beter bekend als San Siro. Giuseppe Meazza is een bekende voetballer uit de jaren 30 en heeft zijn successen behaald met Inter Milan. De supporters van Milan doen dan ook net alsof ze Stadio Giuseppe Meazza niet kennen.

Je kunt een rondleiding door San Siro maken, je bezoekt dan onder andere de kleedkamers, spelerstunnel, het veld en de VIP ruimte.

  • Gouden vierhoek

Wie toch nog wilt ontdekken waarom Milaan de stad van mode en design genoemd wordt en je er tijdens je stedentrip nog niet achter bent gekomen, komt er in de “Gouden vierhoek” wel achter. In deze straten vind je alle bekende en dure modezaken als Gucci, Armani en Louis Vuitton.

Al vallen deze winkels misschien niet binnen je budget, het is altijd leuk om door dit gebied rond te lopen en te genieten van alle mooie etalages.

De “Gouden vierhoek” wordt gevormd door de straten Via Monte Napoleone, Via della Spiga en Via Manzoni.

 

Tip! De bezienswaardigheden in Milaan liggen af en toe nog best wel verspreid. Het is dus handig als je een metrokaart hebt, zodat je je per metro kunt verplaatsen.

 

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden