Bezienswaardigheden Madrid

Madrid behoort tot een van de grootste steden van Europa, tevens de hoofdstad van Spanje. Madrid is een bruisende stad, niet alleen voor zakenlui en studenten maar ook toeristen die van kunst en cultuur houden kunnen zich in deze stad prima vermaken.

Wat te doen in Madrid?

Er is ongelofelijk veel te zien en doen in Madrid, de stad heeft vele pleinen, musea, parken en tuinen. En een bruisend uitgaansleven. Bezoek zeker een van de vier onderstaande bezienswaardigheden in Madrid en laat ons weten wat je ervan vond!

Casa de Campo met de Teleférico

Casa de Campo is een van grootste parken van Europa, voorheen was het, het koninklijk jachtveld. Dit park is maar liefst 1700 hectare groot en je vindt in het park dan ook een dierentuin en attractiepark. Je kunt hier eindeloos wandelen of fietsen maar ook heerlijk met een bootje ontspannen op het meer.

Vanuit Paseo Pintor Roseles vertrekt een kabelbaan, deze kabelbaan gaat over de rivier de Manzanares. Eindbestemming van de kabelbaan is het Casa de Campo. Vanuit de kabelbaan heb je schitterend uitzicht over de stad Madrid en het park.

Tip! Een retourticket is aan te raden, anders wordt het een lange wandeling terug 😉

 

Puerta del Sol

Op Puerta del Sol bevindt zich namelijk de klok, waar ieder jaar om 12 uur de traditie start van het eten van 12 druiven.

Puerta del Sol is het centrale plein van Madrid, tevens het middelpunt van Spanje. Je vindt hier verschillende beelden en fonteinen, het plein is tevens het ontmoetingspunt van veel Madrilenen.

Let op! het kan hier druk een hectisch zijn, maar dat is typisch Madrid!

El Palacia Real – Het Koninklijke Paleis Madrid

Dit paleis wordt tegenwoordig niet meer bewoond, maar er vinden nog wel officiële ceremonies plaats. Het gebouw bestaat uit maar liefst 3418(!) kamers, na Versailles in Frankrijk is dit het grootste Koninklijke paleis van Europa.

Het Koninklijke Paleis van Madrid is te bezoeken, je komt dan onder meer door de eetzaal, apotheek en troonzaal. Tevens kun je de schitterende tuinen die bij het Paleis horen bekijken.

Tip! Op woensdag is er gratis entree voor EU-burgers, op vertoon van je paspoort. Niet vergeten dus!

 

Estación Atocha

Estación Atocha is misschien wel bekend bij je, door de terroristische aanslag die hier in 2004 plaatsvond. Je vindt op het station dan ook een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers, waar je je medeleven kunt tonen met het achterlaten van een handafdruk en berichtje.

Maar het station heeft zeker nog een andere reden om te bezoeken, het is een architectonisch hoogstandje. Zo is dit station ingericht als tropische tuin, vanuit de balustrade heb je een prachtig uitzicht door de stationshal.

 

Er zijn zeker nog meer bezienswaardigheden in Madrid! Welke vind jij dat terug te vinden moet zijn in bovenstaand lijstje. Laat het ons hieronder weten!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden