Bezienswaardigheden Kopenhagen

Kopenhagen is modern en historisch tegelijk! In Kopenhaven bevinden zich leuke restaurants, hotels en winkels. Maar Kopenhagen kent ook geweldige bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden in Kopenhagen zijn fantastisch en moet je tijdens je citytrip Kopenhagen gezien hebben! Wij hebben een lijstje gemaakt met bezienswaardigheden in Kopenhagen die je zeker niet mag missen!

Wat te doen in Kopenhagende kleine zeemeermin Kopehagen

De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin van Kopenhagen is het bekendste standbeeld van heel Kopenhagen. Het standbeeld van de kleine zeemeermin is gebaseerd op het verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Andersen in 1837. In 1913 werd het beeld onthuld op de steen kijkend naar het water. De kleine zeemeermin mag je echt niet missen!

Ronde toren

De ronde toren in Kopenhagen is misschien wel de enige toren waar je per koets naar boven kunt rijden. In opdracht van koning Christiaan IV gebouwd in 1640, met als doel een observatiecentrum. En in plaats van een trap kun je door een soort slakkenhuis naar boven maar je hoeft niet te lopen.

Tsarina Katharina de Grote liet zichzelf in 1716 met een koets, die getrokken werd door 6 paarden, naar boven rijden. Tegenwoordig kan je naar boven fietsen.

De ronde toren is 209 meter hoog en draait 7,5 keer rond. Als je boven bent wordt je beloond met een mooi uitzicht over de stad!

Rosenborg slot KopenhagenRosenborg Slot Kopenhagen

Het Rosenborg slot is een geweldig kasteel dat je een goed beeld geeft over de geschiedenis van het Deense koningshuis. Het Rosenborg slot heeft namelijk gediend als residentie voor het koningshuis en als woning van de toenmalige koning Christian IV.

Tot op de dag van vandaag is het museum geopend en herbergt het de koninklijke collectie. In de tuinen van het kasteel kan je heerlijk tot rust komen! Mocht je het kasteel
bezoeken kan je alle vertrekken zien, het leuke is, dat ze in de oude staat gebleven zijn waardoor je een goed beeld krijgt van de woonsituatie tussen 1630 en 1830. Het kasteel bevindt zich nabij de bekende kade Nyhavn.

 

De kade van de Nyhavn

Aan de kade van de Nyhavn vind je de bekende gekleurde huizen van Kopenhagen. Het is altijd al een levendige buurt geweest met vele populaire terrasjes en visrestaurants!

Amalienborg kopenhagen

Amalienborg, Kopenhagen
Het Amalienborg in Kopenhagen is zeker een bezoek waard! Het bestaat uit totaal vier herenhuizen, drie ervan kan je bezichtigen en de vierde is nog steeds het woonhuis van de koninklijke familie. Dit gedeelte van het Amalienborg kan je dus alleen van de buitenkant bezichtigen.

TIP! Zorg dat je er rond 12 uur bent! Dan vindt de wisseling van de wacht plaats, let wel op het kan zijn dat er geen wisseling van de wacht is. Dit komt omdat de koninklijke familie dan niet aanwezig is.

Carsberg Brouwerijen

Als je van bier houdt moet je de Carsberb Brouwerijen bezocht hebben. Er worden ongeveer 750.000 flessen Carlsberg over de hele wereld per dag geproduceerd ! De man achter dit bier I.C. Jacabson kreeg het idee om grote koperen stoomketels te gebruiken tijdens het brouwproces. Andere brouwerijen namen dit proces later over.

Tegenwoordig vind je het bedrijf in meer dan 72 landen en het bier zelf word in meer dan 150 landen verkocht. Als je een bezoek brengt aan de Carsberg brouwerij kan je een kijkje nemen in een van de brouwerijen.

Adres: Vesterfælledvej 100, Kopenhagen
Openingstijden: maandag tot vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Tivoli

Tivoli is het pretpark van Kopenhagen, gelegen midden in het centrum tegenover het centraal station. Het is een zeer gezellig park met bijna het hele jaar door concerten, restaurants en attracties die geopend zijn. Ook wordt er hier uitgebreid kerst gevierd met een leuke kerstmarkt in het sfeervolle park vol met lichtjes.

Het park is in de winter gesloten tot april, alleen tijdens Halloween is het geopend. Halloween word uitbundig gevierd in het Tivoli.


Heb jij nog een bezienswaardigheid in Kopenhagen wat we niet mogen missen? Laat het ons hieronder weten!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden