Bezienswaardigheden Krakau

Wie denkt dat Krakau één van de grauwste steden van Polen is? Die zit er totaal naast. Krakau is een parel die langzaam aan ontdekt wordt door de rest van de wereld. De stad is zelfs aangewezen door Unesco als één van de belangrijkste historische steden ter wereld. De bezienswaardigheden in Krakau zijn zeker een bezoek waard!

Wat te doen in Krakau?

Krakau is in de Tweede Wereldoorlog vrijwel helemaal bespaard gebleven. De stad beschikt dan ook nog over diverse culturele en historische hoogtepunten;

 • Grote markt

  Een schitterend marktplein en tevens het hart van de stad. Dit gigantische plein moet alleen Piazza San Marco voor zich dulden als groter marktplein. Het marktplein wordt omringd door diverse bezienswaardigheden zoals de Mariakerk, de Adalbertkerk, Raadhuistoren en de Sukiennice (Lakenhal).

  Tevens is dit plein ook populair onder studenten die er lekker rond hangen of genieten op één van de vele terrasjes.

 • Wawelheuvel

  Op de Wawelheuvel staat de Koninklijke burcht, een schitterend stuk van Krakau. Naast het Koninklijke Paleis staat een kathedraal. Je kunt het paleis bezoeken, je wandelt dan door de meest indrukwekkende zalen zoals de wapenzaal, de ridderzaal en de Koninklijke privé kamers.

 • Planty park

  In het oude gedeelte van de stad vind je het stadspark, genaamd Planty park. Je vindt hier tevens de verdedigingsmuren en –grachten uit de 13e eeuw. Je kunt hier heerlijk dwalen en genieten van de overgebleven resten van de oude stadsmuur. Tevens vind je er de schildersmuur, hier verkopen kunststudenten hun schilderijen.

  Krakau heeft naast bovenstaande bezienswaardigheden nog veel meer te bieden, het is een sprookjesstad vol verhalen en mythen. De stad zit vol met souvenirs uit vervlogen tijden, zo telt Krakau bijvoorbeeld alleen al zo’n 160 kerken.

Bezienswaardigheden buiten Krakau

 • Auschwitz

  Dit is het meest bekende concentratiekamp, naar schatting zijn hier meer dan 1 miljoen mensen om het leven gekomen. De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog komen hier tot leven. Een bezoek aan Auschwitz is een harde confrontatie met een stukje geschiedenis dat te wreed voor woorden is. Bij je citytrip naar Krakau, kun je een excursie bijboeken naar Auschwitz, je loopt dan onder leiding van een Engelstalige gids langs de gebouwen van Auschwitz I en Auschwitz II en de originele wegen en spoorlijnen. Erg indrukwekkend!

  De kosten van deze excursie naar Auschwitz is ca. € 42,- per persoon, je wordt dan bij je hotel opgehaald. Inclusief reistijd, duurt de excursie ongeveer 6,5 uur.

 • Zoutmijnen

  Iets buiten de stad Krakau, liggen de zoutmijnen van Wieliczka. Dit zijn de oudste en grootste zoutmijnen ter wereld. Tegenwoordig ook een onderdeel van UNESCO werelderfgoed.

  Een excursie naar de zoutmijnen is gemakkelijk bij te boeken bij je citytrip Krakau. Je bezoekt de zoutmijn en de tentoonstelling dan onder begeleiding van een Engelstalige gids. Kosten hiervan bedragen ca. € 42,- per persoon, dit is inclusief vervoer vanaf het hotel en de toegang.

   

  Een stedentrip Krakau zal een onmisbare indruk achterlaten. Wij zijn heel benieuwd wat jullie van deze stad vinden! Laat je het ons weten?

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden