Bezienswaardigheden Helsinki

Helsinki is de stad waar zo veel te beleven is! Als je op zoek bent naar een combinatie van wonderschone natuur en het bruisende stadsleven zit je hier goed! Natuurlijk kent Helsinki ook bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij hebben er een aantal uitgelicht voor je.

Wat te doen in Helsinki

Ontdek de bezienswaardigheden van deze schitterende stad en geniet van al het moois wat Helsinki te bieden heeft.

Domkerk van Helsinki

Op het Senaatsplein van Helsinki vind je de Domkerk deze is zeker niet te missen. Bijna 22 jaar hebben ze er over gedaan om het Senaatsplein zo te krijgen hoe het er nu uitziet. De beelden van de twaalf apostelen zijn verdeeld over de vier ingangen die de kerk heeft.

Op zonnige dagen zijn de trappen van de Domkerk gevuld met mensen die genieten van de zon en het schitterende uitzicht. Tevens is het gebouw regelmatig de locatie voor concerten en tentoonstellingen.

Centraal Station

Je zou het niet zo snel zien als een één van de bezienswaardigheden van Helsinki, maar het Centraal Station is zeker wel een bezoek waard. Een belangrijk kenmerk van dit reusachtige station is de groene klokkentoren en de beelden met de lampen aan de ingang. Ook heeft de president van Helsinki hier zijn eigen ruimte!

Nationaal Museum

Als je een goed beeld wilt krijgen van de geschiedenis van Helsinki moet je het Nationaal Museum bezoeken. In dit museum wordt de geschiedenis van Helsinki, vanaf het stenentijdperk tot aan het heden, zeer duidelijk tentoongesteld. Het museum vestigt zich in een erg mooi pand aan de Mannerheimintie.

Het Esplanade park

Midden in Helsinki vind je het stadspark Esplanade. In dit park kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de rust. In de zomer worden in dit park ook verschillende evenementen georganiseerd en wordt het tegen het einde van het weekend altijd druk bezocht door de Helsinkianen zelf.

Klassieke auto’s

Als je helemaal weg bent van klassieke auto’s moet je echt aan het begin van de maand naar Helsinki. Iedere eerste vrijdag van de maand vind je op het Kauppatori (het Marktplein) van Helsinki allemaal klassieke en moderne Amerikaanse en Europese auto’s! Zodra alle marktkrammen weg worden gehaald wordt het omgetoverd tot een grote autoshow. Echt de moeite waard!

Kauppatori

Ook het Kauppatori zelf is leuk om te bezoeken! Het Marktplein ligt aan de ene kant aan het water en aan de andere kant vind je geweldige gebouwen! Je vindt hier het stadhuis van Helsinki, de andere gebouwen om het plein zijn het Presidentiele Paleis en het Hooggerechtshof. Op dit plein is bijna elke dag markt, alleen in de zomer is er een markt op zondag. Officieel is de markt geopend van 06.30u tot 14.00u maar tijdens de drukke zomermaanden loopt dit vak uit. Je kunt hier tevens prima eten, een echte aanrader!

Bridge of Love

Ook Helsinki kent zijn eigen Bridge of Love en sinds 2010 mag je officieel je slotje aan de brug hangen. Je zou op elke brug een slotje mogen hangen maar de meeste mensen gaan naar de populaire voetgangersbrug over de Vataa. Deze brug heeft dan ook als bijnaam de ‘Bridge of Love’. Je herkent deze brug gemakkelijk aan het plakkaat op de brug en natuurlijk aan de vele sloten.

Wil je graag een stedentrip Helsinki boeken? Ga dan snel naar GaSamen.nl voor de leukste hotels!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden