Bezienswaardigheden Dublin

Een stedentrip naar Dublin is fantastisch! Maar wat is er te doen in Dublin? In Dublin zijn ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden. Dublin kent een bijzondere geschiedenis die terug te vinden is in de stad. Wij hebben een aantal bijzondere bezienswaardigheden van Dublin op een rijtje gezet!

Guiness Storehouse

De Guiness Storehouse is niet alleen bekend in Ierland maar ondertussen over de hele wereld. Het bierproces wordt aan de hand van grote foto’s, uitstallingen en multimedia duidelijk gebracht. Het gebouw bestaat uit zeven verdiepingen. Hoe verder je in het bierproces komt hoe hoger je klimt tot je op de bovenste verdieping bent waar je samen met een heerlijk biertje kunt genieten van het uitzicht over de stad Dublin.

De Guinness Storehouse is 7 dagen in de week geopend van 09.30u tot 19.00u, je kan tot 17.00u naar binnen. In juli en augustus zijn ze tot 20.00u geopend, je kan dan tot 18.00u naar binnen. Ze zijn gesloten op Goede Vrijdag, Kerst avond, eerste en tweede Kerstdag en St Stephens Day.

Dublin Castle

Dublin Castle heeft lange tijd symbool gestaan voor de Engelse overheersing op Ierland en staat in het centrum van Dublin. Van het oorspronkelijke gebouw is nog maar weinig over. Van het kasteel is alleen nog maar de toren over. De gebouwen die vroeger tot het kasteel behoorde, worden nu vooral gebruikt voor staatsbezoeken en andere politieke gebeurtenissen. Er zijn nog delen die je kan bezoeken. De tuin aan de achterkant is gratis te bezoeken.

Bezienswaardigheden Dublin
De State Apartments die vroeger werden gebruikt als woningen en het openbare gedeelte van Viceregal Court worden tot op de dag van vandaag gebruikt door het Ierse voorzitterschap van de Europese Unie. En voor presidentiële inhuldigingen en presentaties. De State Apartmens zijn te bezichtigen met een guide tour. Deze is van maandag tot zaterdag van 10.00u tot 16.45u en op zondag en feestdagen van 12.00u tot 16.45u.

Ze zijn gesloten op Goede Vrijdag, 24 tot 28 december en 1 januari.

Christ Church Cathedral

Officieel heet de Christ Church Cathedral de Katheraal van de Heilige Drie-eenheid. Dit is één van de twee middeleeuwse kathedralen van Dublin en degene waar de aartsbisschop is gevestigd. De kathedraal is gebouwd in het begin van de elfde eeuw, toentertijd waarschijnlijk in opdracht van koning Sigtrygg Silkbeard. De kathedraal heeft de grootste crypte van heel Ierland en Groot Brittannië.

De openingstijden wisselen, in maart en in oktober zijn ze van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00u tot 18.00u en op zondag van 12.30u tot 14.30u en dan weer van 16.30u tot 18.00u. Van april tot en met september zijn ze van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00u tot 19.00u en op zondag van 12.30u tot 14.30u en daarna van 16.30u tot 19.00u. Van november tot februari zijn ze van maandag tot zaterdag geopend van 09.00u tot 17.00u en op zondag van 12.30u tot 14.30u.

Let op! op woensdag en donderdag tussen april en juni kun je tot 17.15u de kathedraal betreden vanwege de voorbereidingen voor de Choral Evensong.

 

Daarnaast is de kathedraal alle dagen van het jaar geopend behalve 26 december.

Er zijn verschillende tickets te koop de regulieren tickets zijn voor volwassen ca. €6,- en voor kinderen onder de 16 jaar €2,-.

 

Ook kan je kiezen voor een rondleiding. Deze vinden plaats van maandag tot en met vrijdag om 11.00u, 12.10u, 14.00u, 15.00u en 16.00u op zaterdag om 14.00u, 15.00u en 16.00u. Deze rondleiding geeft een goed beeld van de geschiedenis van de kathedraal en de verschillende mensen die betrokken waren bij het leven van de kerk van Christus.

 

Je kan ook kiezen voor de Belfry Tour, de Christ Church Cathedral Belfry Tour is erg populair onder toeristen. Met deze tour beklim je de toren naar de klokken en heb je een prachtig uitzicht over Dublin. Je mag ook onder begeleiding de klokken zelf luiden! Deze tour is beschikbaar op zaterdag om 11.30u en 13.15u en op zondag om 13.15u.

James Joyce Bridge

De James Joyce Bridge is een moderne brug die de River Liggey overspant in Dublin. De James Joyce Bridge werd ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, die onder andere ook de Bezienswaardigheden DublinOlympische toren in Barcelona ontwierp. De naam James Joyce is afkomstig van een beroemde schrijver uit Dublin. Het bijzondere aan de brug is dat de voetpaden op de brug volledig van glas zijn gemaakt.

National Museum

Je vindt het National Museum in Kildare Street, dit museum is het belangrijkste museum van heel Ierland. Je vindt hier onder andere één van de grootste verzamelingen van gouden voorwerpen uit de bronstijd. Ook herbergt het museum vroeg-christelijke voorwerpen zoals kruisen, kelken, schrijven en de klok van Saint Patrick. Maar er is ook aandacht voor de Vikingen en de Ierse middeleeuwen.

Het National Museum heeft nog drie andere vestigingen, waarvan twee in Dublin. De tweede vind je in Merrrion Street en dit museum richt zich vooral op het vroegere dierenleven en in de derde vestiging in Collin Barracks kan je kleding, zilverwerk en meubelen bewonderen.

Het museum is geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Op zondag van 14.00u tot 17.00u. Ze zijn gesloten op maandag, eerste Kerstdag en Goede Vrijdag.

Kilmainham Gaol

Net buiten Dublin vind je het onuitspreekbare Kilmainham Gaol oftewel de gevangenis.
Bezienswaardigheden Dublin Deze gevangenis is gebouwd in 1796 en gesloten in 1924. De gevangenis heeft een hectische geschiedenis maar is zeker een bezoek waard. Er is nog veel te bezichtigen, je loopt tijdens je bezoek letterlijk langs de kleine hokjes waar de gevangenen in die tijd verbleven. Je krijgt bij je bezoek vooral een erg goede en vermakelijke rondleiding langs alle plekken. Met deze tour begrijp je de geschiedenis van Dublin een stuk beter.

De gevangenis is geopend in september tot juni van 09.30u tot 17.30u, de laatste tour begint om 16.15u. En in juli en augustus van 08.45u tot 19.00u, de laatste tour begint om 17.45u.

Oscar Wilde Statue, Merrion Square Park

In Merrion Square Park vind je hét standbeeld van Oscar Wilde, de grootste schrijver die Dublin ooit gekend heeft. Het beeld zelf is leuk om langs te lopen maar het park waar het staat is ook erg boeiend. Het is een rustig stuk vlakbij St. Stephen’s Green en daardoor heerlijk op een zonnige dag!

Famine Memorial

Een aangrijpend standbeeld tegenover het Custom House. Deze beelden verwijzen naar de periode dat Ierland een gigantische hongersnood kende in 1848 tot 1850, in deze periode overleden meer dan 1 miljoen Ieren en miljoenen andere Ieren zochten naar geluk in het buitenland. De kunstenaar die de beelden ontworpen heeft, Rowan Gillespie weet goed hoe die mensen zich toentertijd gevoeld moeten hebben, machteloos, hongerig en vooral wanhopig. Erg indrukwekkend om te bezichtigen.

Malahide Castle

Het kasteel ligt op zo’n 12 kilometer van Dublin in de prachtige zeestad Malahide. De oudste delen van het kasteel komen uit de 12 eeuw. Bezienswaardigheden Dublin

Daarnaast was het kasteel 791 jaar in het bezit van de adellijke familie Talbot. Maar in 1973 stief de laatste Lord Talbot en sindsdien is het een populaire toeristische bestemming. Je kunt er deelnemen aan een rondleiding in het Engels en in het Nederlands.
Ook zijn de Talbot Botanic Gardens samen met Tara’s Palace, een prachtig poppenhuis, een bezoek waard. Net als het indrukwekkende Great Hall waar je doormiddel van portretten een goed beeld krijgt van de vele generaties die in het kasteel geleefd hebben.

Malahide Castle is het gehele jaar geopend van maandag tot zondag van 9.30u tot 17.30u.

De laatste tour vertrekt om 16.30u en van november tot maart om 15.30u.

 

Wil je meer weten over de hotel mogelijkheden in Dublin om je stedentrip compleet te maken, neem dan snel een kijkje op Dublin.nl!

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden