5 rustpunten in het drukke Londen

Londen is een ware wereldstad en het is er dus erg druk. De inwoners van de stad lijken altijd haast te hebben en dan zijn er nog de miljoenen buitenlandse toeristen die de metropool jaarlijks bezoeken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om de drukte even te ontvluchten en wij van GaSamen vertellen je graag naar welke plekjes je kunt uitwijken tijdens je stedentrip naar Londen.

Greenwich

Greenwich ligt in het zuidoosten van Londen en onder de rivier de Theems. Hier kun je gerust een dagje doorbrengen want er is vanalles te beleven. Zo is Greenwich Park een heerlijke plek om te genieten van de natuur en een indrukwekkend uitzicht op de stad. In het park staat The Royal Observatory en dat is zeker een bezoekje waard. Deze sterrenwacht is namelijk het meest bekende ijkpunt van de meridiaan van Greenwich. Ook is het leuk om de Cutty Sark te bezoeken in het droogdok van het Nationale Zeevaartmuseum in Greenwich. Dit is een oud zeilschip uit 1869 dat vroeger werd gebruikt voor het vervoer van thee uit het Verre Oosten. In het museum kom je alles over dit beroemde schip te weten.

Londen Cutty Sark Greenwich

De Cutty Sark

Kensington

Kensington ligt zuidwestelijk van Hyde Park en dit is een statige, rustige wijk met lange lanen om doorheen te dwalen. Ook de Royal Albert Hall en het Natural History Museum zijn hier te vinden. In deze wijk hebben welgestelde Londenaren vaak complete stadspaleizen. Zo resideren onder andere Kylie Minogue, Nigella Lawson en de familie Beckham in Kensington. Zoek dus eens een middag de rust op in dit gebied van Londen dat luxe ademt. Ben je uitgekeken? Dan kun je altijd nog even gaan shoppen in de designershops of gaan eten in één van de hippe restaurants. Wie weet zit je wel naast een wereldster.

Kensington Londen

Herenhuizen in Kensington

Shoreditch

Shoreditch is eigenlijk het tegenovergestelde van Kensington. Dit buurtje in het noordoosten van Londen is rauw, bruisend en hip. Er zijn tal van vintage winkels, foodmarkten en hipster koffiebarretjes te vinden en overal zie je street art en creatievelingen. Allerlei culturen komen hier moeiteloos samen. Zo eet je er volgens velen de beste Indiase curry, want er wonen veel Indiërs in deze wijk. In het weekend is het hier wel behoorlijk druk, zeker omdat Brick Lane dan verandert in een grote rommelmarkt. Ook Old Spitalfields Market is een must-visit. Hier komen eten en shoppen samen en volgen de ontdekkingen elkaar in rap tempo op. Er staan verschillende foodtrucks en er is allerlei vintage fashion te koop.

Londen Shoreditch

Londen Shoreditch

Wimbledon

Wie kent Wimbledon niet? Hier wordt het oudste tennistoernooi ter wereld ieder jaar gehouden en dit wordt beschouwd als het meest prestigieuze ter wereld. Vooral tennisliefhebbers moeten dus eigenlijk een keer op deze plek geweest zijn. Er is een museum waarvan de collectie meer dan 20.000 objecten omvat die iets met tennis of het kampioenschap op Wimbledon te maken hebben. Ook zijn er steeds andere exposities. Wimbledon zelf is buiten het toernooi een vrij rustige wijk, waar een bescheiden winkelcentrum te vinden is.

Wimbledon Museum

Wimbledon Museum

Brighton

Ben je in de zomer in de Britse hoofdstad en wil je wat koelte opzoeken? De badplaats Brighton is binnen een uur bereikbaar met de trein vanaf de binnenstad. Hier stap je zo het echte vakantiegevoel binnen vanuit de hectiek. In Brighton staan vele prachtige gebouwen uit de Victoriaanse tijd en de beroemde Brighton Pier is een echte bezienswaardigheid. Ook het Royal Pavilion is een bezoek waard. Dit kleine paleis doet exotisch aan met de Arabische, Chinese en gotische invloeden. Wil je gewoon een beetje uitrusten? Ga dan heerlijk naar het strand.

Brighton Pier

Brighton Pier

Deel dit bericht!

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden