3 minder bekende kerstmarkten

Ieder jaar weer zijn er in de grote steden gezellige kerstmarkten, die de steden in andere sferen brengen. De kerstmarkten in Londen, Berlijn, Düsseldorf en Antwerpen behoren tot de bekende kerstmarkten. Toch zijn er in veel andere steden ook leuke minder bekende kerstmarkten. Wij hebben voor jou 3 aanraders op een rij gezet:

Ontdek één van de grootste kerstmarkten van Europa → Boedapest

De stad Boedapest houdt van kerst, met een pak sneeuw in de winter ziet deze stad er dan ook sprookjesachtig mooi uit. Op het Vörösmarty plein, in het hart van de stadsgedeelte Pest, vind je de grootste kerstmarkt. Naast deze kerstmarkt vind je door de gehele stad kleine kerstmarktjes.

Met meer dan 150 shows om het publiek te entertainen, vele kraampjes met handgemaakte kerstdecoraties, heerlijke eettentjes met Hongaarse specialiteiten behoort de kerstmarkt in Boedapest tot één van de grootste van Europa.

Kerstcadeautjes inslaan in Boedapest is absoluut geen straf en goed voor je portemonnee, want Boedapest is over het algemeen goed betaalbaar.

Kom in de kerststemming in het sprookjesachtige Praag

De stad Praag is prachtig, schitterende pleinen, omringd door oude gebouwen, worden afgewisseld door pittoreske straatjes met leuke cafeetjes. Op het oude stadsplein vindt jaarlijks de kerstmarkt plaats, maar ook in de rest van de stad zijn kleine kerstmarktjes te vinden. Midden op het plein staat een prachtige kerstboom met meer dan honderden lichtjes die dagelijks om vijf uur aan gaan: prachtig gezicht!

Op de kerstmarkt vind je allerlei kraampjes met kerstdecoratie, handgemaakte sieraden en plaatselijke producten waaronder de honingwijk.

TIP! Proef de Tsjechische kerstdelicatesse: verse karper!

kerstmarkt Praag

Proef de kerstsfeer in Dublin

In vergelijking met de massa’s mensen die jaarlijks naar Londen vertrekken om te kerstshoppen is het in Dublin rond de kerst lekker rustig. Als de kerstperiode weer voor de deur staat, wordt de stad versierd met lichtjes en kraampjes, etalages worden prachtig opgemaakt in de kerstsfeer.

Daarnaast wordt de drijvende kerstmarkt opgezet: de Docklands. Dit is een festival van 12 dagen waar gezellig live muziek gespeeld wordt en glühwein of warme chocolademelk gedronken kan worden. Tevens vind je er een leuke kermis.

Geniet van de gezellige sfeer in Dublin!

Deel dit bericht!

Tags: , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast GaSamen kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden